Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възглед" - страница 6
Моите герои никога не умират да крещят от ярост. Те се опитват да се съберат отново и продължават. И това всъщност е консервативен възглед за живота.
Джейн Смайли
Разликата между моите вярвания и религиозната вяра е, че съм готов да променя възгледите си в светлината на нови доказателства, но някой с религиозна вяра просто ще пъхне пръсти в ушите и ще каже: Не слушам, нищо не можеш да кажеш, което да ме накара да променя решението си.
Джим Ал-Халили
Всички ние имаме раздути възгледи за себе си, особено в самоуправлението, докато не посетим място, наречено Голгота. Именно там, в подножието на кръста, ние се свиваме до истинския си размер.
Джон Стот
Обикновеният човек е човек, чийто умствен възглед е ограничен от ежедневието.
Александър Шмеман
Не можем, в името на плурализма и толерирайки различни възгледи в рамките на исляма, да толерираме нетърпимостта.
Ед Хюсеин
Ориентализмът може да се обсъжда и анализира като корпоративна институция за справяне с Ориента - справяне с него, като се правят изявления за него, оторизират се възгледите му, описва се, като се учи, урежда, управлява над него: накратко, ориентализмът като Западен стил за доминиране, преструктуриране и власт над Ориента.
Едуард Саид
В ислямския свят САЩ се разглеждат по два съвсем различни начина. Един възглед признава каква изключителна държава са САЩ.
Едуард Саид
В ранната ми работа нашите молекулярни възгледи за теломерите бяха фокусирани първо върху ДНК.
Елизабет Блекбърн
Разбрах, че конвенционалните възгледи за християнската вяра, които бях чувал, когато пораснах, бяха просто измислени - и осъзнах, че много части от историята на раннохристиянското движение са пропуснати.
Илейн Пейджълс
Забелязах, че някои хора, само с факта на своето съществуване, могат да имат силно влияние върху други. Затова те са опасни дори когато мълчат, дори възгледите им, движенията им излъчват отрова и зараза.
Карин Бойе
Групите стават по-крайни и вкоренени в своите вярвания и се поляризират от другите, когато членовете само обменят информация, която подсилва техните възгледи и филтрира всичко останало или никога не научават за алтернативи. Така те стесняват възможностите си и увеличават предразсъдъците и погрешните схващания един на друг. Тази тенденция води до слепи петна при вземането на решения и до екстремно поведение, дори до тероризъм.
Кас Сънстейн
Почти цялото законодателство за контрол на оръжията е конституционно добре. И ако съдът е прав, тогава фундаментализмът не оправдава възгледа, че Втората поправка защитава индивидуалното право да носи оръжие.
Кас Сънстейн
Имах работа с хора с различни политически възгледи. Ако намерите хора, които са ваши политически опоненти, и говорите с тях в продължение на час, има вероятност да ги харесате и те не са пълни с омраза.
Кас Сънстейн
Аргументирах в полза на преформулирането на закона за Първа поправка. Основната цел на преформулирането е да се поднови процесите на демократично обсъждане, като се осигури по-голямо внимание към обществените въпроси и по-голямо разнообразие от възгледи.
Кас Сънстейн
Има само три интегрални възгледи за света: религиозен, материалистичен и ислямски. Те отразяват три елементарни възможности (съвест, природа и човек), всяка от тях се проявява като християнство, материализъм и ислям.
Алия Изетбегович
Уплашен съм от хора, които считат себе си за представители на Бог и неговото близко семейство и ме безпокоят онези, които тълкуват Евангелието в съответствие с техните политически възгледи.
Кати Райкс
Ставайки майка вие променяте всичките свои възгледи.
Кейт Бекинсел
Наясно съм с факта, че съм нещо като свързваща фигура. Имам моето китайско литературно наследство и културен произход, така че се чувствам добре с тези неща, но в същото време трябва да се ориентирам в англо-американската традиция, която има егоцентричен възглед за това какво означава Азия и какво да бъдеш китайски.
Кен Лиу
Времето не променя не възгледите, а хората.
Лариса Соболева
Можех да разбера защо хората от Афганистан чак през Пакистан, Индия и Непал имат такива стоически възгледи. Тяхната съдба беше да живеят тук, така че можеха да го приемат с достойнство и признателност. Не беше всичко лошо. Имаха много вода, храна, подслон и паша и щом се свежда до това, какво повече ти трябва?
Левинсън Уд
Достатъчно лесно е да се предвиди, че ще има конфликт, но се поставяте във водовъртеж, когато предлагате възглед за конфликта, а аз нямам инвестиция в едната или другата страна; Изпитвам състрадание и към двете страни. Прекарах доста време в Газа и Израел, писах много репортажи и живях там и трагедията понякога е поразителна. В същото време Америка има инвестиция в това, което се случва.
Лорънс Райт
Възгледите на жените са следствие на техните чувствата.
Мадам дьо Севинье
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
Следваща