Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възглед"
Възгледът на правителствата за икономиката може да се резюмира в няколко кратки фрази: Ако тя се движи, обложи я с данък. Ако продължава да се движи, регулирай я. И ако тя спре да се движи - субсидирай я.
Роналд Рейгън
Нашите възгледи са като нашите часовници: всички показват различно време, но всеки вярва само на своя.
Александър Поуп
Уединението е сладко неприсъствие на възгледи.
Милан Кундера
Имам много лоши отношения с бъдещето. Нашите възгледи не съвпадат, понеже ние просто се игнорираме един друг.
Пийт Дохърти
Нашето самолюбие страда повече, когато порицават нашите вкусове, от колкото когато осъждат нашите възгледи.
Франсоа дьо Ларошфуко
Има две възгледа за бъдещето. Единият с ужас, а другият очакване.
Джим Рон
Ако човек не желае да поеме някакъв риск за своите възгледи, или неговите възгледи са безполезни, или самият той е безполезен.
Езра Паунд
За низките натури няма нищо по-приятно от това да отмъщават за своето нищожество, замервайки святото и великото с калта на своите възгледи и мнения.
Висарион Белински
Важно е да нямаш идеология, да не членуваш в политическа партия. Въпреки че писателят може да има определени политически възгледи, той трябва да внимава да не му бъдат вързани ръцете.
Мануел Пуиг
Всеки иска, да го информират честно, безпристрастно, правдиво и в пълно съответствие с неговите възгледи.
Гилбърт Кийт Честъртън
Системата е план или схема от доктрини, предназначени да развият определен възглед.
Албърт Маккей
Единственият начин да преобърнете живота си изведнъж е да промените възгледите си.
Джим Рон
Крайният характер на доминиращите възгледи често се прикрива от неяснотата и двусмислието на предлагания край.
Джон Ролс
Определящите качества са за употребата: лекота и простота. Грижейки се извън функционалния императив, ние също така признаваме, че продуктите имат значение далеч отвъд традиционните възгледи за функция.
Джони Айв
В моята икономическа писменост няма много политическо оцветяване; не е изненадващо, че малко хора знаят моите политически възгледи. Те наистина не са много важни.
Кристофър Симс
Не ми е нужен приятел, който във всичко да се съгласява с мен и да ми кима според собствените ми възгледи – защото сянката ми върши това по-добре.
Плутарх
Антипатията, различието във възгледите, омразата, презрението, могат да съпътстват истинската любов.
Маршал Маклуън
Аз съм руски композитор, и моята родина е наложила отпечатък върху характера и възгледите ми. Моята музика е плод на моят характер, и затова тя е руска музика.
Сергей Рахманинов
Чух вашите възгледи. Те не се хармонизират с моите. Решението се взема единодушно.
Шарл дьо Гол
Този, който никога не променя възгледите си, обичайно няма никакви възгледи.
Алберто Моравия
Човек е принуден да приеме възгледа, за който има толкова много доказателства, макар и без строга научна основа, че освен този материален свят съществува друг, втори, чисто духовен световен ред, с точно толкова многообразия, колкото и този, в който живеем – ние трябва да участваме в него.
Карл Фридрих Гаус
Мислех за изкривения възглед за науката, който преобладава в нашата култура. Чудех се за това, защото нашата цивилизация е напълно зависима от науката и високите технологии, но повечето от нас са отчуждени от науката.
Ан Друян
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща