Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Класа" - страница 7
Струва ми се, че потиснатите и онеправданите хора желаят тези, от по-горните класи да слязат на тяхното ниво, искат и те да бъдат потиснати и онеправдани като тях.
Азиз Несин
Нашата култура е зле подготвена да отстоява буржоазните ценности, които биха били спасението на долната класа, защото ние сами сме изгубили тези стойности.
Норман Подхориц
В Европа, и за мен, и за Комисията, не съществуват държави-членки от първа или втора класа. Всички имат еднакво достойнство, всички заслужават еднакво отношение. Но същевременно трябва да ви кажа, че ние няма да позволим никому да играе политически игри със средства на ЕС.
Жозе Мануел Барозо
Когато писателят няма повече какво да каже на читателите, неговата класа се определя от това колко дълго може да се преструва, че премълчава нещо.
Веслав Брудзински
Алекс е световна класа и нашият голмайстор. Разговарях с добрия ми приятел Арсен Венгер и му казах, че Дел Пиеро е като виното - с годините става по-добър. Той ми напомня на Джанфранко Дзола, който беше способен да играе първокласен футбол дори на 38 години.
Алесандро Дел Пиеро
По-добре да те ритне ат, отколкото магаре. Моите уважения към Беверен, но те приличат на банда малки негърчета и са далеч от класата на Брюж!
Едуард Ераносян
Икономическото освобождение на работническата класа... е велика цел, на която като нейно средство трябва да бъде подчинено всяко политическо движение...
Карл Маркс
Нека господстващите класи треперят пред комунистическата революция. В нея пролетариите няма какво да изгубят, освен своите окови. А ще спечелят цял свят.
Карл Маркс
От всички оръдия за производство най-могъща производителна сила представлява самата революционна класа.
Карл Маркс
Ние нямаме стаж по цивилизация. При нас беше забранено да се спомене за "човешки права" – имаше класови права. Тоест тоя, който копа, трябваше да взема повече от тоя, който се занимава с биология, медицина и физика например. Това бяха правата на класата. Ние не знаем как да бъдем свободни. Свободата е нещо, за което се учи.
Теди Москов
Що се отнася до облеклото ми... Е, чудесните спортни панталони и блузата, тип "бананова република", се бяха изпарили. На краката ми се появиха високи до бедрата кожени ботуши, съчетани с подходяща блуза с гол гръб и пола, с която никога не бих успяла да се наведа. Криле с шипове, рогца и камшик допълваха картината. ... Надявах се, че никоя от местните демонки никога няма да разбере за това. Те наистина бяха от доста висока класа. Извърнах се от присмиващото ми се огледало и се насочих към крайната си цел...
Ришел Мийд
Снобизмът не е лошо нещо. Ако сте средна класа в Германия, ще бъдете задължени да имате в къщата си картини, независимо дали ви харесват или не. Ако някой влезе във вашата къща и види, че няма картини, ефектът ще е толкова отрицателен върху целия ви служебен и социален статус, колкото в България не може да си представите. Тези неща, донякъде са снобизъм. Но това е положителен снобизъм, защото в крайна сметка трябва да се започне отнякъде. Някой в семейството трябва да започне да се занимава с изкуство, култура. При децата на тези хора няма да е снобизъм, а натрупване. А внуците вече ще имат истинско отношение.
Павел Тодоров
Ние хванахме последния влак, последния вагон, за последния буфер се хванахме към Европа. И това беше нашият голям шанс. В противен случай нещата щяха да бъдат още по-зловещи. Защото българската политическа класа, която се самоизгради на гърба на мълчаливите и търпящи хора, е нагла и безпардонна. Малко сме озаптени от европейските юзди, но пак се върви в посока олигархия. Няма го нормалното европейско поведение, че като си инициативен и честен и бачкаш много, ще просперираш. Не, ти трябва да си човек на някого, да влезеш в някаква игра и т.н.
Емил Тонев
Склонността да съдим за хората по парите им или по властта, която имат над парите, не е характерна за определена класа или обществена група. Ние всички я носим в себе си в по-голяма или по-малка степен, независимо дали го признаваме или не.
Наполеон Хил
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
Следваща