Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Класа" - страница 6
Световна класа е фраза, използвана от провинциалните градове и второстепенни развлекателни събития, както и голямо разнообразие от несигурни личности, за да се твърди, че те не са провинциални или второстепенни, като по този начин потвърждават, че са.
Джон Ралстън Сол
Докато има класи, има класова борба и това не трябва да се забравя. Стари и не умиращи думи, защото зад тях е реалността.
Дмитрий Биленкин
Мисля, че толкова много от ранния си живот, въпреки че израснах бял и средна класа, бях напълно разбит от ужасно насилствената атмосфера, в която израснах. Аз съм следствие от насилие. Това отвори врата към много реалности, които нямаше да преживея, ако не бях оцеляла от това, което направих.
Ева Енслър
Може да се наложи да прекара остатъка от президентството си в отговор на двата класа хора, винаги най-гласовити в трудни времена: обърканите и виновните.
Едмънд Морис
Който критикува капитализма, но одобрява имиграцията, чиято работническа класа е първата му жертва, по-добре да млъкне. Който критикува имиграцията, като мълчи за капитализма, трябва да прави същото.
Ален дьо Беноа
Хората понякога се приближават към мен предварително или подозрително заради репутацията на баща ми като преговарящ от световна класа, сякаш смятат, че съм на път да се възползвам от тях. Сякаш знам нещо, което не позволявам.
Иванка Тръмп
Те принадлежаха към онази класа на великата френска буржоазия, която предпочиташе да вижда децата си без хляб, без месо и въздух, отколкото без дипломи...
Ирен Немировски
Всички имаме чувство за ниво. Може вече да не се основава точно на класа, но все още имаме усещане за това, на което имаме право. Хората избират партньори, които са почти равни по външен вид. Красивият а се жени за красив, грозният за грозен. В ущърб на породата.
Карън Джой Фаулър
Средната класа не се справя добре и търговската политика може да има нещо общо с това, така че някой, който ще се фокусира върху тези неща, който има бизнес опит, има известна привлекателност.
Кас Сънстейн
Някак си щях да стана шегаджия в класа, какъвто никога не съм бил в училище. Можеш да бъдеш различен на място, където никой не те познава, нали? Повече себе си, някак си или човекът, който бихте искали да бъдете.
Кейт Ебърлин
Във всяка революция има победители и губещи. Всяка дистопия е утопия за някой друг. Просто зависи къде се намирате. Вие сте в класа, който е от полза, или сте в класа, който не е?
Кен Лиу
Икономиката, която взема всички победители и предлага само ограничен достъп до средната класа, е рецепта за демократично неразположение и изоставяне.
Клаус Шваб
Жената се грижи за децата, а мъжът прекарва време в компанията на други мъже от неговата възрастова класа, в случая воини. Поне един от тях трябва да му прави компания по време на хранене, тъй като яденето в самота е забранено.
Корине Хофман
Втори закон на духовно-финансовият ръст: Бог обича бедняците, но това не означава, че той ви задължава да летите във втора класа.
Кристофър Бъкли
Голяма част от онова, което е евфемистично известно като средната класа, само защото се облича, за да отиде на работа, сега се свежда до пролетарски условия на съществуване. Много работни места с бели яки не изискват повече умения и плащат дори по-малко от сините нашийници, като предоставят малко статус или сигурност.
Кристофър Лаш
Не е нужно да свеждаме до минимум бедността на гетото или страданието, причинено от белите на чернокожите, за да видим, че все по-опасните и непредсказуеми условия на живота на средната класа са породили подобни стратегии за оцеляване. Всъщност привличането на черната култура за недоволните бели предполага, че черната култура сега говори за общо състояние.
Кристофър Лаш
Всичко, което те интересува, са парите. Този град заслужава по-добра класа престъпници. И ще им го дам!
Кристофър Нолан
Тя би искала да разшири хоризонтите на тези деца, обречени да станат разумни хора от средната класа, едновременно сервилни и авторитарни. Обречени да бъдат страхливци.
Лейла Слимани
Мисля, че това, което се отнасят към ветераните у нас, е мерзост. Вече нямаме военна служба, поради което толкова много войници идват от работническата класа, а не от семейства със средни или високи доходи. Тези по-богати семейства не са засегнати, така че те не агитират за промяна.
Лори Халсе Андерсен
Да бъдеш смесена кръв е чудесен подарък за писател. Имам един крак върху племенни земи и един крак в живота на средната класа.
Луиз Ърдрич
В крайна сметка всичко зависи от нервната система, ако имате достатъчно упоритост и търпение, тогава можете да поддържате всяка класа и да я държите под контрол.
Магда Сабо
Общото между всички известни автори, спортисти от световна класа, бизнес магнати, певци, актьори и известни успешни във всяка област е, че всички те са започнали пътуванията си, когато не са били нито едно от тези неща.
Майк Дули
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
Следваща