Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Класа" - страница 2
Струваше ми се твърде много от индийското писане на английски, състоящо се от хора от средната класа, които пишат за други хора от средната класа - и малка част от живота, която се предава като автентичен портрет на страната.
Аравинд Адига
Вече не е пресилено да се каже, че американците от средната класа са застрашен вид.
Ариана Хъфингтън
Между по-богатите и по-бедните класи в свободна страна взаимно уважаващият се антагонизъм е много по-здравословен от съжалението, от една страна, и зависимостта от друга, както е, може би, следващото най-добро нещо за братското чувство.
Чарлз Кули
В продължение на двеста и петдесет години, от втората половина на осемнадесети век нататък, капитализмът е доминиращата социална реалност. През последните сто години марксизмът беше доминиращата социална идеология. И двете бързо биват заменени от ново и много различно общество. Новото общество – и то вече е тук – е посткапиталистическо общество... Центърът на тежестта в посткапиталистическото общество – неговата структура, неговата социална и икономическа динамика, неговите социални класи и неговите социални проблеми – е много различен от тази, която доминираше през последните двеста и петдесет години.
Хенри Минцбърг
Никаква промяна в баланса на политическите партии не може да промени общата решимост, че никоя класа не бива да се изключва от участието и споделянето на отговорност за държавата.
Густав Щреземан
Възникващата картина от... проучвания е, че са необходими десет хиляди часа практика, за да се постигне нивото на майстор, свързано с това да бъдеш експерт от световна класа - във всичко.
Даниел Левитин
Няма нито една сфера на дейност, нито една институция, свободна от най-бруталния вид корупция. Русия отгледа мафия от световна класа.
Дейвид Ремник
Общество, което е наблягало повече на раждането, отколкото на способността, е вероятно да породи способности от управляващата си класа.
Деймън Найт
Аз съм резултат от възпитанието, класа, раса, пол, социални предразсъдъци и икономика. Така че отново съм жертва, резултат.
Джеймс Хилман
В моето поколение, с изключение на няколко души, които са се занимавали с банково дело или медицински сестри или нещо подобно, жените от средната класа не са имали кариера. Трябваше да се ожениш и да имаш деца и да си хубава майка. Не сте излизали и не правите нищо. Открих, че съм неспокоен.
Джулия Чайлд
Въпреки всичките бърборения, които Великобритания е надхвърлила класа, неотдавнашни проучвания установиха, че това определя житейските шансове на британците днес повече, отколкото по всяко време след Втората световна война ... Дете, родено в богато семейство във Великобритания, почти сигурно живеят и умират богати, докато дете, родено в бедно семейство, почти сигурно ще живее и ще умре бедно.
Йохан Хари
Най-големият трик, който богатите - и техните мажоретки отдясно - извадени някога, беше да убеди света, че класа не съществува. Тук, в реалния свят, той е по-реален и по-твърд, отколкото е бил от цял век.
Йохан Хари
Какъв по-добър начин за управляващата класа да претендира и да държи властта, отколкото да се представя за защитници на нацията.
Кристофър Хитчънс
Това ме накара да разбера, че синдикализмът, инструментът за освобождаване на работническата класа и за социалната промяна, може и наистина трябва да бъде инструмент за индустриален прогрес.
Леон Жуо
Той е играч от световна класа, който не се нуждае от представяне.
Алесандро Дел Пиеро
Господстващите идеи на дадено време винаги са били идеите на господстващата класа.
Карл Маркс
Предварителното планиране е характеристика на класата. Богатата и дори средната класа планират за бъдещите поколения, докато бедните многат да планират само за няколко седмици или дни.
Глория Стейнем
Е, аз не бих казал, че бях от велика класа, но имах своето велико време, докато се опитвах да бъда велик.
Хари С. Труман
Знаете ли как ще опиша икономическата и социалната структура на тази страна? Горната класа държи всички пари, без да плаща данъци. Средната класа плаща всички пари и върши цялата работа. Бедните са там, просто за да плаши средната класа, карайки я да ходи на работа.
Джордж Карлин
Бях индиец с нулево чувство за каста до 20-годишна възраст. Това е необичайна привилегия, но излезе от факта, че бях бенгалец от средна класа.
Абхиджит Банерджи
Бялата работническа класа иска работа. Те не искат да се заклещят, опитвайки се да свържат двата края с работа на непълно работно време и държавна помощ. Те искат добре платена работа, с която могат да се гордеят. Типът работа, която избяга от Америка благодарение на левицата.
Майло Янопулос
В други страни те имат истории с революции и класови движения. В Америка хората не обичат да мислят за себе си като за по-ниска класа. Всички те обичат да мислят за себе си като за потенциални милионери.
Мат Таиби
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща