Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вечност" - страница 3
Силата е Божията ръка или ръка, всезнанието е Божието око, милостта е Божията наслада, вечността е Божията продължителност, но светостта е Божията красота!
Стивън Чарнок
Както е известно, хората строят своя живот и определят съдбата си във вечността под влияние на идеи.
Хадън Робинсън
Времето е само сянка на света на фона на Вечността.
Джеръм К. Джеръм
Човечеството е река от светлина, която тече от правечността към вечността.
Джубран Халил Джубран
Като любовник, който прекарва цялото си време в мислене за далечната си любов, Бог мислеше за мен от преди да се родя, за цяла вечност.
Ернесто Карденал
Милиони и милиони години все още не биха ми дали половин достатъчно време да опиша онзи мъничък миг от цялата вечност, когато ме прегърнете и аз ще обвия ръцете си около вас.
Жак Превер
Вечност - това е времето, когато съществуват идеали.
Жан Паул
Историята е това, което се случва, което, пресичайки времето, унищожавайки го, влиза в контакт с вечността.
Карл Ясперс
Красотата е моментна вечност.
Симон Вейл
Художникът трябва да чувства вечността и в същото време да си остава съвременен.
Михаил Пришвин
Страната в крайна сметка, не е нещо, което строите, както фараоните са строили пирамидите, а после да го оставите да си стои, за да хвърлите предизвикателство към вечността. Страната е нещо, което се изгражда всеки ден от определени основни общи ценности.
Пиер Елиът Трюдо
Във всяка любов има желание за вечност и в това се крие вечната любовна мъка. А не съществуваше нищо трайно. Нищо.
Ерих Мария Ремарк
Смъртта е златният ключ, който отваря портите на вечността.
Джон Милтън
Как могат да бъдат миналото и бъдещето, когато миналото вече го няма, а бъдещето все още не е? Що се отнася до настоящето, ако винаги беше настояще и никога не се преместваше, за да стане минало, нямаше да е време, а вечност.
Августин
Може би, Времето е сила, която движи тялото, а Вечността е гориво на душата?
Милорад Павич
Времето е грях на вечността.
Пол Клодел
В контекста на вечността времето няма значение.
Уейн Дайър
Освен ако нашите идеи не бъдат поставени под въпрос, те стават част от обзавеждането на вечността.
Уолтър Липман
Звучна мисъл, честно сърце и смирен дух - това са трите най-добри пътеводителя през времето към вечността.
Уолтър Скот
Вечността има образ, създаден от времето.
Хорхе Луис Борхес
Подобно на онези велики сфинксове, които се носят през вечността в благородни нагласи към пустинния пясък, те гледат безразлично към нищо, спокойно и мъдро.
Шарл Бодлер
Хилядолетието в сравнение с вечността е много по-кратък период, отколкото мигане на окото в сравнение с бавно движение на небесни светила, въртящи се в безкрайното пространство.
Данте Алигиери
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща