Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вечност" - страница 2
Знам, че мога да бъда вечно щастлив, но знам и срока на вечността - 10 години.
Джим Кери
Съдя по всички неща само по цената, която ще спечелят във вечността.
Джон Уесли
Има мъже, с които бих могъл да прекарам вечността. но не и този живот.
Катлийн Норис
Как човечеството отлага от ден на ден най-доброто, което може да направи, и най-красивите неща, на които може да се наслаждава, без да мисли, че всеки ден може да е последният, а това изгубено време се губи вечността!
Макс Мюлер
Богатството и силата са пътят към жената. А жената е пътят към генетичната вечност.
Мат Ридли
Както всяка капка съдържа вкус на океан, така всеки миг съдържа вкус на вечност.
Нисаргадатта Махарадж
Невъзможно е да се докосне с една ръка вечността, а с другата суетното ежедневие.
Юкио Мишима
Мразя да мисля за това, да преподавам и да пиша за това. Но обикновената истина е, че адът е реален и реалните хора отиват там за вечността.
Бил Хайбълс
Вечността и болката, болката и вечността - те са единствените две неща, от които е създадена Вселената.
Дейвид Зиндел
В щастието истинското щастие винаги е докосването на вечността към душата и затова е отворено за смърт: подобно се познава с подобно. В суетата обаче няма вечност и затова тя е ужасена от смъртта.
Александър Шмеман
Ние заместваме Бог, доколкото можем; защото всеки бог е добър, при условие че той продължава във вечността нашето желание за решаващо уединение...
Емил Чоран
Ще се приспя сега за малко по-дълго от обикновено. Наречете го Вечност.
Йежи Кошински
Смъртта е смесване на вечността с времето; в смъртта на добрия човек се вижда вечността, гледаща във времето.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Животът е само един миг между две вечности.
Платон
Вечността има форма на триъгълник, и той лесно може да бъде нарисуван на пясъка.
Милорад Павич
Живота - вечност, смъртта - просто един миг.
Михаил Лермонтов
За тези, които обичат... времето е вечност...
Хенри ван Дайк
Живота е само процеп на слаба светлина между две идеално черни вечности.
Владимир Набоков
Не гледайте часовника, когато ви говорят за вечността.
Дон Аминадо
Треперя да мисля за прекарване на вечността без книги. Имам надежди, че всяка книга, която някога е била изгубена, ме чака някъде, когато животът ми тук най-накрая приключи.
Мел Одом
Този, който умира за страната си, ще живее във вечността.
Монтейру Лобату
Всеки път, когато срещнем човешко същество по такъв начин, че се чувстваме абсолютно сигурни в безкрайната стойност на този човек и вечността на неговия или нейния живот, това е Великден.
Ойген Древерман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща