Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вярване" - страница 5
Те чувстваха, че науката ще разяжда религиозните вярвания и се тревожеха за това. По дяволите, мисля, че бяха прави. Това е разяждащо за религиозната вяра и е нещо добро.
Стивън Уайнбърг
Дори и в тъмните времена между експерименталните пробиви, винаги продължава стабилна еволюция на теоретичните идеи, което води почти неусетно до промени в предишните вярвания.
Стивън Уайнбърг
Според моя опит много американци смятат религията за важна и искат да направят всичко възможно, за да я подкрепят. Но ако ги попитате в какво вярват самите те, ще откриете, че те са много несигурни относно своите религиозни вярвания. Те всъщност не приемат богословието на официалната си църква.
Стивън Уайнбърг
Вярването, че си достоен за любов означава, че вярваш, че заслужавам да се отнасям с мен добре – с уважение и достойнство. Заслужавам да бъда ценен и обожаван от някого. Достоен съм за интимна и пълноценна връзка. Няма да се примиря с по-малко от това, което заслужавам. Ще направя всичко необходимо, за да създам това за себе си.
Сузи Орман
Не е за вярване какво се случи в Нова Англия... Там имаме най-добрите фенове. Всяко място, където сме свирили, се разпродава. Не беше много отдавна, когато свирихме пред 50 души в Бостън и току-що бяхме хедлайнери на арена със 7000 места и я разпродадохме.
Съли Ерна
Проблемът с вярването е, че трябва да вярваш, че вярването ще работи, трябва да вярваш във вярата.
Томи Ориндж
Повечето от нас страдат от вид късогледство. Ние виждаме само нещата, които се вписват в нашите вярвания за света.
Т. Дж. Макгрегър
Вашето вярване или не вярване в кармата няма никакво влияние нито върху нейното съществуване, нито върху последиците за вас. Точно както отказът да повярвате в океана не би ви попречил да се удавите.
Ф. Пол Уилсън
Какво по-глупаво от това да се основава нечиият възглед за живота на идеи, които, колкото и правдоподобни по онова време, сега да изглеждат доста погрешни? И какво би било по-важно от това да намерим истинското си място във Вселената, като премахнем един по един тези нещастни остатъци от по-ранни вярвания?
Франсис Крик
Еволюцията е коренът на атеизма, на комунизма, нацизма, бихевиоризма, расизма, икономическия империализъм, милитаризма, либертинизма, анархизма и всякакъв вид антихристиянски системи на вярвания и практики.
Хенри Морис
Една нация може да приеме, че добавянето на думите "под Бог" към нейния залог за вярност дава доказателство, че нейните граждани действително вярват в Бог, докато всичко, което наистина доказва, е, че вярват в "вярването" в Бог.
Хюстън Смит
Ако искате да видите последствията от идеите, напишете история. Ако искате да видите последствията от вярата, напишете история, в която някой действа според идеите или вярванията, които има.
Чарлз Бакстър
Преди да започна книга, разговарям с героите си с приятел, който е съветник. Обичам да се уверя, че разполагам с правилната динамика и разбирам системата от вярвания на всеки герой, страховете, механизмите за справяне и подобни неща.
Чеви Стивънс
Един от проблемите на възприемането на околния свят е свързан със способността на мозъка да изменя произволно визуална информация, като я приспособява към съществуващи концепции или вярвания.
Бети Едуардс
Това е мощно твърдение, че добрият човек страда за мен, че справедлив Бог се грижи за мен и ако живея добър живот, ще бъда възнаграден след смъртта. Тези вярвания, искрено придържани, могат да прекарат човека през много трудни времена...
Бил О'Райли
Истинността по отношение на убежденията ви освобождава от несъзнателно доминиране от вярвания, за които смятате, че са реалност. След това, след като се освободите от илюзията, че вярванията са реални, можете да изберете да бъдете съзнателно доминирани от вярвания, за които знаете, че не са истински.
Брад Блантън
Живейте според опита си и не позволявайте на ограничените вярвания да променят живота ви.
Бърни С. Сийгъл
За мен общуването с животни изглеждаше безумна идея преди години; но опитът ми промени живота ми и вярванията ми.
Бърни С. Сийгъл
Вярването, че тревожните мисли и чувства могат да възстановят реда в живота ви, е все едно да използвате верижен трион, за да сгънете прането си.
Гай Финли
Разумът адаптира импулсите и вярванията в реалния свят; рационализацията, от друга страна, адаптира концепцията за реалност към импулсите и убежденията на индивида. Разумът открива истинската причина за нашите действия, рационализацията намира основателни причини за оправдаване на нашите действия.
Гордън Олпорт
Една от най-постоянните характеристики на вярванията е тяхната непоносимост. Колкото по-силна е вярата, толкова по-голяма е нейната непоносимост. Хората, доминирани от увереност, не могат да търпят онези, които не я приемат.
Гюстав Льобон
В сферата на божественото съзнание можете да видите отвъд вярванията, отвъд знанието и отвъд незнанието.
Деби Форд
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
Следваща