Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вярване" - страница 2
Не отстъпвай само за да се поддържа мира. Отстояването на вашите вярвания изгражда самоувереност и самоуважение.
Опра Уинфри
Не се страхувай от живота, вярвай, че той си струва да се живее, а твоето вярване ще се превърне във факт.
Хенри Джеймс
Защо хората следват мнозинството? Дали защото е правилно? Не, защото е силно. Защо да следвате старите закони и вярвания? Дали защото са здрави? Не, защото те са общоприети и не позволяват семената на раздора да покълнат.
Блез Паскал
Бог не се разстройва, че Ганди не е бил християнин, защото Бог не е християнин! Всички Божии деца и техните различни вярвания ни помагат да осъзнаем необятността на Бога.
Дезмънд Туту
Вътре във вас в момента е силата да правите неща, за които никога не сте мечтали. Тази сила става достъпна за вас точно когато можете да промените вярванията си.
Максуел Малц
Първо, няма перфектен мъж. Ако търсите, че е по-лошо, отколкото да започнете състезанието лошо, това означава, че сте в грешното състезание. Това, което жените трябва да търсят, е техният идеален мъж - т.е. този, чиито ценности, вярвания и възгледи за живота са в синергия с техните собствени.
Матю Хъси
Вярванията не променят фактите. Фактите, ако човек е рационален, трябва да променят убежденията.
Рики Джървейс
Когато хората казват, че спасителите на животни са луди, това, което наистина имат предвид, е, че спасителите на животни споделят редица основни вярвания, които ги правят лесни за маргинализиране. Сред тях е убеждението, че Рене Декарт е бил магаре.
Стивън Котлър
Винаги съм чувствал, че един учен дължи на света само едно нещо и това е истината, както той я вижда. Ако истината противоречи на дълбоко вкоренени вярвания, това е твърде лошо. Тактът и дипломацията са добри в международните отношения, в политиката, може би дори в бизнеса; в науката само едно нещо има значение и това са фактите.
Ханс Айзенк
Не искам да давам съвети на хората относно техните религиозни вярвания, но мисля, че не е умно да залагате срещу силата на науката, за да разберете природния свят. Преди хиляда години беше, че ако искате да обясните защо луната се движи през небето, трябва да призовете Бог.
Шон Карол
Трябва да оставите хората да правят свои собствени избори и да ги уважавате, дори ако това е вашето собствено дете. И това ми беше отнето. Баща ми почина, мислейки, че все пак трябва да се върна към неговия начин на вярване.
Аян Хирси Али
Бих искал мюсюлманите да гледат на своята религия като на набор от вярвания, които те могат да оценят критично и да изберат.
Аян Хирси Али
Плацебо ефектът е едно от най-очарователните неща в цялата медицина. Не става въпрос само за прием на хапче, а ефективността и болката ви се подобряват. Става въпрос за нашите вярвания и очаквания. Става въпрос за културния смисъл на лечението.
Бен Голдейкър
Американците ще зачитат вашите вярвания, ако просто ги запазите скрити.
Бил О'Райли
Ние превръщаме болката в страдание, като добавяме към нея всякакви вярвания, интерпретации и преценки.
Бренда Шошана
- Истинското измерване на стойността на човека не е това, което според тях вярва, а това, което прави в защита на тези вярвания, - каза той. - Ако не действате според убежденията си, те вероятно не са реални.
Глен Грийнуолд
Гневът ни показва точно къде сме заседнали, къде са границите ни, къде се придържаме към вярванията и страховете.
Джак Корнфийлд
Убежденията могат да бъдат пътища или прегради. Разнообразни вярвания могат да направят живота интересен и пъстър.
Джеймс Ван Прааг
Реалността е, че каквото и да търсите, в същото време търси и вас. Всичко започва с вярване, преди да се види.
Джон Демартини
Аз съм християнка. Наистина не съм говорила за това преди. Това е нещо много лично. Но аз се моля и вярванията ми са много важни за мен.
Кристина Ричи
Те бяха толкова силни във вярванията си, че настъпи момент, когато едва ли имаше значение какви точно бяха тези вярвания; всички те се сляха в един инат.
Луиз Ърдрич
Дискриминация все още съществува. Някои хора смятат, че собствените им вярвания са застрашени. Някои са недоволни от непознатите култури. Всички те трябва да бъдат уверени, че могат да спечелят толкова много, като достигнат до другите; че разнообразието наистина е сила, а не заплаха.
Елизабет II
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща