Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вярване"
Мъдрият човек основава вярванията си на доказателства.
Дейвид Хюм
Вярванията имат силата да създават и силата да разрушават. Човешките същества имат страхотната способност да поемат какъвто и да е опит от живота си и да създадат смисъл, който ги обезсърчава или такъв, който може буквално да спаси живота им.
Антъни Робинс
Ако имам някакви вярвания за безсмъртието, това е, че определени кучета, които познавам, ще отидат на небето и много, много малко хора.
Джеймс Търбър
Капитализмът е поразителното вярване, че най-нечестивите от хората ще направят най-нечестивите неща за най-доброто благо от всички.
Джон Мейнард Кейнс
Не ми харесва, честно казано, когато политиците правят нещо голямо от религиозните си вярвания, така че аз не правя нещо голямо от това.
Тони Блеър
Идеите трябва да са неутрални. Но човек ги оживява със своите страсти и глупост. Нечисти и превърнати във вярвания, те придобиват облика на реалността. Преходът от логиката е завършен. Така се раждат идеологии, доктрини и кървав фарс.
Емил Чоран
Аз съм много по-радикална във вярванията си отколкото продуцентите ме представят.
Изабела Роселини
Когнитивната терапия се стреми да облекчи психологическите стресове чрез коригиране на дефектни концепции и автосигнали. Чрез коригиране на погрешните вярвания можем да намалим прекомерните реакции.
Аарън Бек
Осъзнаването, че нашите действия, чувства и поведение са резултат от нашите собствени образи и вярвания, ни дава нивото, от което психологията винаги е имала нужда за промяна на личността.
Максуел Малц
Цялата теория за модерността в социологията предполага, че колкото повече модерност има, толкова по-малко религия. В моята теория можем да осъзнаем, че това е погрешно: атеизмът е само една система от вярвания сред много.
Улрих Бек
Ислямът не е раса... Ислямът е просто набор от вярвания и не е "ислямофобски" да се каже, че ислямът е несъвместим с либералната демокрация.
Аян Хирси Али
Моето вярване е, че комуникацията е най-добрият начин да се създадат силни взаимоотношения.
Джейда Пинкет Смит
Това, което можем или не можем да направим, това, което смятаме за възможно или невъзможно, рядко е функция на нашата истинска способност. По-вероятно е функция на нашите вярвания за това кои сме.
Антъни Робинс
На осемнадесет години нашите вярвания са като планини, от които гледаме света, на четиридесет и пет - на пещери, в които се крием от света!
Франсис Скот Фицджералд
Има технически, литературен термин за тези, които грешат мненията и вярванията на герои в роман с тези на автора. Терминът е "идиот".
Лари Нивън
Вашите мисли и вярвания от миналото са създали този момент и всички моменти до този момент. Това, което сега избирате да вярвате, мислите и казвате, ще създаде следващия момент и следващия ден, следващия месец и следващата година.
Луиз Хей
Умните хора вярват на странни неща, защото са умели да защитават вярванията, до които са стигнали по неумни причини.
Майкъл Шърмър
Нищо не ви обвързва освен вашите мисли; нищо не ви ограничава освен страха ви; и нищо не ви контролира, освен вашите вярвания.
Мариам Уилямсън
Последното вярване е да вярваш в измислица, за която знаеш, че е измислица, като няма нищо друго. Изящната истина е да знаете, че това е измислица и че вярвате в нея с желание.
Уолъс Стивънс
Ние, хората, сме конфликтни същества. Нашите вярвания не винаги са в хармония с нашите инстинкти и поведението ни не винаги отразява нашите убеждения. ... Водим война между човека, който сме, и човека, който се надяваме да станем.
Брандън Мъл
Нашите вярвания създават онзи свят, в който вярваме. Проектираме своите чувства, мисли и нагласи върху света. Мога да създам различен свят, като променя вярата си за света. Нашето вътрешно състояние създава външното, а не обратното.
Джон Брадшоу
Вярата не е вярване. Вярата е пасивна. Вярата е активна.
Едит Хамилтън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща