Цитати на тема "Звук" - страница 7
Имам чувството, че животът ми се движи напред с две отделни скорости, едната с обичайното темпо, с нейните предсказуеми ритми и познати обитатели, а другата бърза напред, размазване от цветове, звук и усещане. Сега ми е ясно, че в продължение на двадесет години съм минавал през движенията на всеки ден като тъпо животно, нито смеех да се надявам на различен вид живот, нито дори знаех достатъчно, за да го пожелая.
Кристина Бейкър Клайн
Обичам звука на думите, усещането за тях, потока им. Обичам предизвикателството да намеря точно тази перфектна комбинация от думи, за да опиша извиване на устни, наклон на брадичката, промяна в атмосферата. Направено добре, писането на романи може да комбинира лиризъм с практичност по начин, който кара човек да мисли за големи гоблени, както функционални, така и красиви. След петдесет години си представям, че все още ще търся точно тази правилна комбинация от думи.
Лорън Уилиг
Обичам пясъчните часовници, географските карти, печатните издания от 18 век, етимологическите изследвания, вкуса на кафето и прозата на Стивънсън... Спиноза смята, че всяко нещо се стреми да пребъде като такова, каквото е; камъкът иска вечно да бъде камък, а тигърът - тигър. Аз съм обречен да си остана Борхес, а не аз (ако изобщо съм някой), но себе си откривам по-малко в неговите книги, отколкото в много други или в нестихващите звуци на някоя китара.
Хорхе Луис Борхес