Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Звук" - страница 2
Структурата и звукът на думата са толкова загадъчни, колкото нейното значение.
Федерико Гарсия Лорка
Заети сме с планирането на стартирането на канала. Зает съм с планирането на всякакви събития, които вървят по канала без мен. Започнах да създавам звук за канала.
Хауърд Стърн
Любовта е само дума. Звук. Асоциацията с конкретно чувство е условна, несъизмерима и в крайна сметка безсмислена.
Хю Лори
Човек умира, но душата му не е подвластна на унищожаване, избягва и живее различен живот. Но ако починалият е бил художник, ако той е затаил в живота си звуци, цветове, или думи - душата му, все едно, е жива и за земята, за човечеството...
Валерий Брюсов
Най-самотният звук в света са другите хора, които правят любов.
Дейвид Бениоф
В края на краищата музиката е просто набор от звуци. Смисъла на музиката запълва този, който я слуша. Не ми вярвайте, попитайте кучето си, какво то мисли за Моцарт.
Ем Си Хамър
Молекулярната гастрономия не е лоша... но без звук, основна кулинарна техника, тя е безполезна.
Алтън Браун
Напълвам устата си със стар плат и крещя, докато не останат звуци под кожата ми.
Лори Халсе Андерсен
Поетът е славей, който стои в мрака и пее, за да почете собствената си самота със сладки звуци.
Пърси Шели
Звукът и музиката са 50% от забавленията във филма.
Джордж Лукас
Убийството на хора чрез бедност в Латинска Америка е тайно: всяка година, без да издават звук, три бомби в Хирошима избухват над общности, които са свикнали да страдат със стиснати зъби.
Едуардо Галеано
Ако трябваше да затворите очи и да влезете в място за поклонение, звуците и миризмите биха ви предупредили къде се намирате: камбанен звън, тамян, тътен на масивен орган. На повечето брандове липсват тези сензорни стимули.
Мартин Линдстрьом
Точно тогава телефонът ми започна да звъни. Пръстенът трябва да е бил повреден и от водата, така че сега имаше висока, остра нотка - нещо от звука, който си представям, че русалката би могла да издаде, ако я удариш в лицето.
Маурийн Джонсън
Обичам, когато се свържа с Маркъс по телефона и докато той казва здравей, мога да чуя музиката, която слуша на заден план. Тази музика е звукът му без мен. Как се заобикаля, когато аз не съм там, което е почти през цялото време.
Меган Макафърти
Тишината трябва да се разбира не само като отсъствие на звук. Това е естествената среда за спокойствие и съзерцание. Живот без тишина е живот без уединение. Разликата между разум и лудост е качеството на нашите мисли. Мълчанието е на страната на здравия разум.
Норман Казънс
Не можете да подобрите звука, като имате само тишина. Проблемът е да се използва всеки в подходящото време.
Нортън Джъстър
Миризмите, дори повече от звуците, предизвикват добри или лоши спомени. Не си спомняте защо някога сте били щастливи или ядосани, но, усещайки миризмата, отново сте щастливи или ядосани.
Пол Галико
Преди около 10 минути всички се събудихме заради този странен ревящ звук. Всички се надпреварвахме към звука, който се оказа отново включената пералня. Кой знаеше, че цикълът на изплакване може да бъде толкова страшен?
Сюзан Бет Пфефър
Седях в офиса си, когато някой ми се обади, за да ми каже, че два леки самолета са се сблъскали със Световния търговски център. Пуснах телевизора си; не след дълго имаше това шествие от хора от всякакъв вид, които вървяха по улицата. Това, което си спомням най-много, беше мълчанието на тази тълпа; нямаше звук.
Том Улф
Не обичам да се оценявам; други могат да направят това. Говорил съм с много млади хора, които дори не са били родени през 1969 г., когато е извършено първото кацане на Луната. Те са били свидетели на първия човек, летял със скорост, по-висока от скоростта на звука, без задвижване. Тези деца са щастливи, че са имали такова важно събитие в живота си.
Феликс Баумгартнер
Някои хора се фокусират повече върху звука. Някои хора се фокусират повече върху историята. Аз се фокусирам както върху звука, така и върху историята.
Франк Оушън
Чувства, събудени от докосването на нечия ръка, звука на музиката, миризмата на цвете, красив залез, произведение на изкуството, любов, смях, надежда и вяра - всичко това работи както върху несъзнаваното, така и върху съзнателните аспекти на себе си и те също имат физиологични последици.
Бърни С. Сийгъл
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща