Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Звук"
Помнете, че името на човека за него е най-сладкото и важно съчетание от звуци във всеки език.
Дейл Карнеги
Обичам крайните срокове. Харесва ми профучаващия звук, който правят, когато отлитат.
Дъглас Адамс
Музиката е разум, въплътен в прекрасни звуци.
Иван Тургенев
Хората, които не издават звук, са опасни.
Жан дьо Лафонтен
Музиката не е нищо друго, освен диви звуци, цивилизовани във времето и мелодията.
Томас Фулър
Суровите мисли и яростните сили са мое състояние. Не знам кой съм. Нито това кой бях. Не чувам и звук. Болката е наблизо и няма да бъде като никоя друга преди.
Норман Мейлър
Както моите пръсти на тези клавиши правят музика, така и същите звуци в духа ми правят музика.
Уолъс Стивънс
Звукът от барабанните палки прогонва мисълта; ето защо барабанът е толкова обич1ан в армията.
Жозеф Жубер
Стихотворението е разтегнато колебание между звука и мисълта.
Пол Валери
Когато си специален за котка, ти си специален. Тя ви носи дарбата на нейното предпочитание към вас, гледката към вас, звука на гласа ви, докосването на ръката ви.
Лестър Пиърсън
В това е смисълът на нашето пребиваване на земята: да мислим и да търсим, и да се вслушваме в далечните изчезнали звуци, защото отвъд тях е нашата истинска родина.
Херман Хесе
Почувствах още веднъж колко простичко и достъпно нещо е щастието: чаша вино, печен кестен, звуците на морето. Нищо повече.
Никос Казандзакис
Излъгваме се, когато си мислим, че общуваме помежду си чрез словото. Ако между нас няма дълбочина на тишината, думите не предават нищо - това е празен звук. Разбирането се случва на нивото, където двама души се срещат дълбоко в мълчание, отвъд всякакво вербално изразяване.
Антоний Сурожски
Тъмнината е да пространство, каквато е тишината, за да звука, тоест интервалът.
Маршал Маклуън
Миналото е старо фотьойл на таванското помещение, настоящето зловещ тиктакащ звук, а бъдещето е предположението на някого.
Джеймс Търбър
На този принцип на подреждане, гласът, произнасян от сцената като от център, и разпространяващ се и удрящ се в кухините на различните съдове, когато влиза в контакт с тях, ще се увеличи в чистота на звука и ще събуди хармонична нотка в унисон със себе си.
Витрувий
Следователно древните архитекти, следвайки стъпките на природата, усъвършенстваха възходящите редици седалки в театрите от своите изследвания на възходящия глас и посредством каноничната теория на математиците и тази на музикантите се опитаха да направят всеки изречен глас на сцената идват с по-голяма яснота и сладост за ушите на публиката. Защото точно както музикалните инструменти са доведени до съвършенство на чистотата на звука на техните струни с помощта на бронзови плочи или хорна, така и древните са измислили методи за увеличаване на силата на гласа в театрите чрез прилагането на хармоници.
Витрувий
Камбаната на храма спря, но все още чувам звука, който излиза от цветята.
Мацуо Башьо
Изслушани в пълен звук, Евангелията разказват за установяването на теокрация и описват как изглежда теокрацията с Исус като цар.
Н. Т. Райт
Мисля, че тези елементи - светлина и звук - са извън демократичните. Те са в творческата част на живота.
Орнет Колман
Цялата природа започва да ни нашепва тайните си чрез звуците си. Звуците, които преди бяха неразбираеми за душата ни, сега се превръщат в смислен език на природата.
Рудолф Щайнер
Един от моите сензорни проблеми беше чувствителността на слуха, където определени силни звуци, като училищен звънец, носят болка в ушите ми. Звучеше като машинка на зъболекар, която минава през ушите ми.
Темпъл Грандин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща