Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Реч" - страница 3
Ефективното лидерство не означава да изнасяш речи или да бъдеш харесван; лидерството се определя от резултатите, а не от качествата.
Питър Дракър
Руската цивилизация се отличава с голямата си строгост в речта. Ако говорите и още повече пишете, тогава трябва да стигнете до душата на някой друг и да й кажете нещо много важно. Важно, поне за себе си. В противен случай е по-добре да мълчите.
Андрей Макин
Човешкият глас е много важен. Когато имате неясна реч, хората ви възприемат като умствено изостанали.
Стивън Хокинг
Речта е сребро, мълчанието - злато.
Томас Карлайл
Изучаването на сричките изисква игра на трите сензорни полета, зрение, слух и мускулно усещане на органите на речта.
Херман Ебингхаус
В речта на някои хора се чуват правописни грешки.
Юлиан Тувим
В мисли с малцинство, в речи с мнозинство.
Балтазар Грасиан
Основен закон на цивилизацията: човешката реч не бива да се разбира буквално.
Джон Фаулз
В изкуството на речта е трудно не да кажеш много, а малко.
Йохан Винкелман
Тези политици, които бяха само оратори, винаги бяха повърхностни. Оратора не създава писатели. Напротив, великият писател може да вдъхнови хиляди оратори. Но е вярно, че за пряка връзка с масите е необходима жива реч.
Лев Троцки
Нареждам господа сенаторите да държат речи, не с написани, а със свои думи, за да се види глупостта на всеки.
Петър I
Подобно на пшениченото зърно, което затворено в съдина, увеличава размера си, но намалява качеството си, така и речта в устата на приказливите става къде по-пространна, но губи откъм доверие.
Плутарх
Никой никога не ме е молил да държа реч при завършване. Но в годините си на работа с амбициозни предприемачи, много от които в колеж, бях свикнал да давам съвети.
Марк Рандолф
Лицемерните речи, като правило, се леят лесно, но винаги е по-трудно да се изрази това, което идва от сърцето.
Тери Гудкайнд
Щастие е, че съм писател, защото това ми помогна да разбера свойствата на думите. Те са това, което направи живота сложен. В битката за статус в животинското царство силата и агресивността са били изключително важни. Но сред хората, след като придобиха реч, всичко това се промени.
Том Улф
Неуспешният мениджър обвинява за провала задълженията си; ефективният мениджър ги обръща в своя полза. Речта е възможност за лобиране... посещението при важен клиент е възможност за извличане на търговска информация.
Хенри Минцбърг
Понякога мълчанието е по-изразителен от всяка реч.
Шарл Монтескьо
Съдбовните моменти обикновено предизвикват величие на речта, особено на френски.
Барбара Тъкман
От известно време ми е навик да използвам изображения, когато подготвям реч: вместо да я записвам, аз я илюстрирам.
Дарио Фо
Прана... е духът на мантрата. Мантрата от своя страна е израз на прана. Каквото и да ангажира най-много нашата прана или жизнената енергия, става основният предмет на нашата реч.
Дейвид Фроли
Не ми харесва да давам речи. Това ме прави нервен.
Джийн Уайлдър
Всъщност не съм произнасял политическа реч извън моята държава в продължение на 20 години.
Джо Байдън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща