Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Благо" - страница 3
Мнозина презират житейските блага, но почти никой не е способен да ги раздели с другите.
Франсоа дьо Ларошфуко
Надявам се, че поне печалният опит ще те застави малко по-внимателно да се отнасяш към здравето си. След чистата съвест то е второто най-голямо благо на човека, а за греховете на младостта, за неумерените или направо вредни развлечения идва време да се разплащаш и то много тежко.
Хайнрих Маркс
Вярвайте на Бога, доверявайте се на Неговата воля, винаги блага за нас. Приемете всичко в живота, и радостта, и нерадостта, и благоденствието, и нещастието, като милост и истина на пътищата Господни. И от нищо не се бойте в живота, само от греха. Само той ни лишава от Божието благоволение и ни предава във властта на вражеския произвол и тирания. Обичайте Бога! Обичайте любовта и се обичайте един друг до самопожертване. Знае Господ как да спасява онези, които Го обичат.
Йоан Крестянкин
Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество.
Христо Ботев
Боговете продават всички блага на нас само за труд.
Епихарм
Раждане - благо за тези, които със своите действия оставят вечна за себе си памет.
Перикъл
Аз обичам живота. И никакво отчаяние, адски мъки и нещастие никога няма да ме накара да забравя, че просто да живееш е велико благо.
Агата Кристи
Целта ми е преди всичко да насърча обществен дебат за това къде пазарите служат на общественото благо и къде не принадлежат. Това е първата ми цел.
Майкъл Сандел
Това, което ме заинтригува най-много, не беше технологията като такава, а въпросите за човешките блага, основните човешки ценности и добродетели, които се повдигат от дебати за биотехнологиите.
Майкъл Сандел
Щастието е единственото благо.
Робърт Ингерсол
Щастието не е във всяко удоволствие, а само в честността и благородството. За него като висше благо, води природата ни към добродетелта.
Томас Мор
Има моменти, когато невежеството е благо.
Чарлз Дикенс
Изкуството е безкрайно скъпоценно благо, тяга, ободряващо и развеселяващо, което възстановява стомаха и ума към естественото равновесие на идеала.
Шарл Бодлер
Благото ни пречи да се наслаждаваме на голямото добро, всъщност е зло.
Барух Спиноза
Няма по-висша религия, от службата за човечеството. Величайшо кредо - труд за общото благо.
Алберт Швайцер
Работете каквото Бог ви е поверил, като правите добро, всички възможни блага във всеки възможен вид и степен.
Джон Уесли
Трябва да поддържаме закон и ред. Трябва да поддържаме мира в света. Трябва да опазваме околната среда. Трябва да имаме някаква степен на социална справедливост, равни възможности. Пазарите не са предназначени да се грижат за тези нужди. Това е политически процес. И фундаменталистите на пазара успяха да намалят предоставянето на тези обществени блага.
Джордж Сорос
Като общество не можем да живеем без морални съображения. Трябва да защитаваме общественото благо. И пазарите не са предназначени за това, затова се нуждаем от политически процес.
Джордж Сорос
Няма такава несправедливост, която да не е оправдало общественото благо.
Жан-Батист Масийон
Мислите за равенство в областите на правата водят след себе си също мисли за равенство в областите на ползване на жизнените блага.
Жан-Пол Марат
Ако всяко добро е благо за всички, злото отдавна да е изчезнало.
Веселин Георгиев
Щастието на човека, когото обичаме, е единственото земно благо, което ни дава пълна наслада.
Николас Гомес-Давила
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща