Цитати на тема "Страница" - страница 5
Моят съпруг, Андриус, казва, че злото ще управлява, докато добрите мъже или жени решат да действат. Аз му вярвам. Това свидетелство е написано, за да създаде абсолютен рекорд, да говори в свят, в който гласовете ни са угаснали. Тези писания може да ви шокират или ужасят, но не това е моето намерение. Най-голямата ми надежда е страниците в този буркан да раздвижат най-дълбокия ви кладенец на човешко състрадание. Дано те подтикнат да направиш нещо, да кажеш на някого. Само тогава можем да гарантираме, че този вид зло никога няма да бъде позволено да се повтори.
Рута Сепетис
Разбира се, ние, момичетата, вече можем да носим панталони, да гласуваме, да ходим в колеж, да имаме банкова сметка, да си намерим работа, която не е просто стюардеса или медицинска сестра. Но все още трябва да се справяме с микроагресиите и ежедневния сексизъм. Ние все още се борим за дума над собствените си тела. Все още получаваме краткия срок при равно заплащане. Все още не сме представени в медиите или изкуствата с пълен паритет. Нито на екрана, нито на страницата, нито зад кулисите. Все още не е лесно. Все още има тази постоянна долна битка, която трябва да бъде видяна и взета на сериозно, когато си момиче и когато станеш жена. Напълно е гадно.
Сесил Кастелучи
Това, че едно нещо, направено на ръка, дело и мисъл на един-единствен занаятчия, може да издържи много по-дълго, отколкото неговият производител, всъщност през вековете, може да оцелее след природна катастрофа, пренебрегване и дори лошо отношение, винаги ме е изпълвало с удивление. Понякога в музеите, гледайки скромно парче керамика от древна Персия или Помпей, или фино изкована страница от средновековен илюстриран ръкопис, над който безименен монах е работил, или примитивен инструмент с резбована дръжка, се трогвам до сълзи. Непознатият живот на твореца е мимолетен в своята краткост, но работата на ръцете и сърцето му остава.
Сюзън Вриланд