Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страница"
Светът е книга, а който не пътува, чете само страница.
Августин
Докато лицето ми е на първа страница, не ми пука какво пишат за мен на седемнайста.
Мик Джагър
Всеки човек има свое минало, скрито в него, като страници на книга, известни само на него; а приятелите съдят само по заглавието.
Вирджиния Улф
Страница от историята струва колкото цял том логика.
Оливър Уендъл Холмс — младши
За мен страница с добра проза е мястото, където човек чува дъжда и шума на битката. Той има силата да придава мъка или универсалност, които му придават младежка красота.
Джон Чийвър
Видях, че моят живот беше голяма, ярка, празна страница и аз не можах да направя нищо от това, което исках.
Джак Керуак
По протежението на цялата ми кариера, аз убивах персонажи; дали е възможно аз да съм само кръвожадно копеле, не знам, но когато мой персонаж е в опасност, аз искам да се боя обръщайки страницата, а за това е нужно да показвам в самото начало, че играя сериозно.
Джордж Р. Р. Мартин
В историята на всеки народ ще се намерят немалко страници, които биха били великолепни – само ако бяха истина.
Дени Дидро
Не пишете в чистите страници на вашето сърце чужди думи.
Максим Горки
Хюбърт Хъмфри говори толкова бързо, че да го слушате е като да се опитвате да четете списание Плейбой, докато жена ви обръща страниците.
Бари Голдуотър
Дайте ми две страници от Библията и аз ще ви дам филм.
Сесил Демил
Когато съвременният учен цитира от класически текст, цитатът изглежда изгаря дупка в собствената му тъпа страница.
Джордж Стайнър
Когато поех поста, само някои физици в областта на високите технологии бяха чували за така наречения уърлд уайд уеб... Сега дори котката ми си има собствена интернет страница.
Бил Клинтън
Световната история не е територия на щастието. Периодите на щастие са празни страници в нея.
Георг Хегел
Номерът е да опитам и да оправдая всяка дума на страницата и да се уверя, че моят герой е човекът, който би казал това.
Бен Кингсли
Австралия е огромен дом за почивка, където никога не се появяват нежелани новини на страниците на най-лошите вестници в света.
Джърмейн Гриър
Наистина говорят, че при журналистите имат колони, които трябва да запълнят, и някои правят това по-добре от други. Понякога много лесно измислят заглавие, пишейки лъжи, а мнозина постъпват така, считайки, че останалите са честни и трудолюбиви. Мен това не ме вълнува - аз обичам да попадам на страниците на вестниците, защото това ме прави по-известен.
Еди Ървайн
След поета има книги, след художника - картини, след държавника - страници от историята. А след човекът? Това ли е спомен, малко светлина и топлина.
Иля Еренбург
За сравнение, Google е брилянтен, защото използва алгоритъм, който подрежда уеб страниците по броя на връзките към тях, като самите тези връзки се оценяват по броя на връзките към тяхната страница на произход.
Майкъл Шърмър
Ако нещо се случи с мен, чие лице ще бъде на първа страница на вестника, който моли за мен? Дали човек струва повече, защото има кой да скърби за него?
Мелина Маркета
Стихотворението трябва да е подобрeние на празната страница.
Никанор Парра
Най-много обичах, когато миглите му потрепваха и той мигаше и изведнъж в очите му се появи щастие. Безпогрешно. Като една-единствена дума, отпечатана на чиста бяла страница.
Огастин Бъроуз
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща