Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заболяване" - страница 7
Едно от най-тежките заболявания на човек е пристъпа на равнодушие към работата и живота.
Иван Ефремов
Ракът е дяволско заболяване.
Изабел Брум
Някои учени дори твърдят, че всички автоимунни заболявания са едно и също заболяване, но с различни засегнати органи.
Изабела Уенц
Предполагаме, че доброто здраве е нашето дадено от Бога право, да се приема за даденост, сякаш винаги ще се чувстваме така добре. Сериозното заболяване трябва да бъде нещо, което се случва на други хора. Хора във вестниците или във Фейсбук, споделящи благородни истории и лични битки. Само за една нощ ние станахме другите хора.
Катрин Айзък
Заболяването носи мъка на простосмъртния, но ако владетелят е болен, смъртта заплашва страната.
Катрин Фишър
Има учени по целия свят, които търсят гените, отговорни за биполярно заболяване и тежка депресия.
Кей Редфийлд Джеймисън
Мисля, че хората не разбират колко силно е обвързано самоубийството с психичните заболявания, особено с депресивните и биполярните заболявания.
Кей Редфийлд Джеймисън
Когато човек страда от коремна болка, той не чувства голямо облекчение от откриването на точното име на заболяването, от което страда.
Кинглси Еймис
Ако някой гладува, прекомерно тренира или използва прочистващо поведение, тогава знаем, че е на високорисково място за включване на психиатрични заболявания.
Крейг Джонсън
На следващата си вечеря опитайте да играете следната игра. Предизвикайте всички около масата да произведат едно лекарство, което може да излекува хората от заболяване, различно от антибиотиците. Ако ви хрумне нещо, спрете каквото и да правите и ми се обадете.
Лин Мактагарт
Аз съм част от това, което според нея е нейното заболяване, симптом на което тя смята, че е излекувана. Тя, от друга страна, е това, което търсех.
Луиз Ърдрич
Една от най-злите разрушителни сили, психологически погледнато, е неизползваната творческа сила... Ако някой има творческа дарба и от мързел, или по някаква друга причина, не я използва, психическата енергия се превръща в чиста отрова. Ето защо често диагностицираме неврозите и психотичните заболявания като неизживяни по-високи възможности.
Мари-Луиз фон Франц
Плодовете са най-здравословният плод, който предлага потенциална защита срещу рак и сърдечни заболявания, повишава имунната система и действа като пазач на черния дроб и мозъка.
Майкъл Грегър
Да бъдеш родител на майка си или баща си е предизвикателство, с което трябва да се справят твърде много тийнейджъри. Тийнейджъри, чиито родители се занимават със злоупотреба с вещества, финансови затруднения, загуба на работа, психични заболявания и развод, заслужават нашата любов, подкрепа и състрадание. Иска ми се Америка да спре да съди и критикува тийнейджърите и вместо това да се опита да разбере битките, които трябва да водят всеки ден.
Лори Халсе Андерсен
...Гладът като социално явление е голямо бедствие, водещо до изтощение и фатален край. Но в ръцете на хора, знаещи и умеещи да го използват, той може да стане силно биологично средство, което позволява на болните да се избавят от различни заболявания, неподдаващи се на лечение чрез разпространените в медицината медикаменти и други средства.
Юрий Николаев
Отдавна знам, че живея в страна с букет от тежки наследствени и придобити заболявания.
Лев Рубинщейн
Това (явлението Алексей Петров – бел.цит.) е последица от комунизма! Това е дълбоко и необратимо заболяване на имунната система на една нация. Ние нямаме филтър, не можем да се предпазим. Сега всички са стъписани. Така беше по времето на Доган, който си позволява абсолютно всичко. Цяла България трепереше, не можеше и дума да се каже против Доган и накрая той се и изгаври! Сега след Доган идва този – Алексей Петров, и какво се оказва – едно зловещо ченге. Той не е кой знае какъв, просто е коварен, но системата му позволява. И с целия този потрес се оказва, че ние не можем да се покажем с нищо пред света.
Иван Славов (философ)
Лошото при заболяванията на сърцето е, че често първият симптом е внезапната смърт.
Майкъл Фелпс (лекар)
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
Следваща