Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заболяване" - страница 3
Хомеопатията има огромно значение при обръщане на заболявания като диабет, артрит, бронхиална астма, епилепсия, кожни изригвания, алергични състояния, психични или емоционални разстройства, особено ако се прилага в началото на заболяването.
Георгос Витулкас
Предполага се, че съществува действителна, проучена връзка между екстремното творчество и психичните заболявания и аз го вярвам, защото съм го видял със собствените си очи.
Деб Калети
Деменцията е нашето най-страховито заболяване, повече от сърдечно заболяване или рак.
Дейвид Пърлмътър
Паркинсонът е описан като прогресиращо идиопатично невродегенеративно разстройство, мозъчно заболяване, което ще се влоши с времето, за което все още не е установена причина.
Дейвид Пърлмътър
Алцхаймер е заболяване, за което няма ефективно лечение. За да бъде ясно, няма фармацевтичен агент, няма вълшебно хапче, което лекарят да предпише, което да има някакъв значителен ефект върху прогресиращия ход на спускане на това заболяване.
Дейвид Пърлмътър
Енергийното изцеление се основава на предположението, че заболяването е резултат от нарушения в енергиите на тялото и енергийните полета и може да бъде решено чрез намеси в тези енергии и енергийни полета.
Джед Даймънд
Сега сме в ситуация, в която теглото и екстремното тегло и сърдечните заболявания са най-големият убиец в тази страна днес.
Джейми Оливър
Мислите за ревност, страх, притеснение и тревожност разрушават и унищожават нервите и жлезите ви, причинявайки психически и физически заболявания от всякакъв вид.
Джоузеф Мърфи
Семейството ми запази историята си за себе си. Положителното е, че не трябваше да чувам кошмарни истории за Холокоста, погромите, ужасните болести, болезнените смъртни случаи. Възрастните ми родители дори не говореха за своите заболявания.
Ейми Блум
Нарушенията на настроението са ужасно болезнени заболявания и те изолират заболявания. И карат хората да се чувстват ужасно за себе си, когато всъщност могат да бъдат лекувани.
Кей Редфийлд Джеймисън
Тъй като преподавам и пиша за депресия и биполярно заболяване, често ме питат кой е най-важният фактор при лечението на биполярно разстройство. Моят отговор е компетентност. Емпатията е важна, но компетентността е от съществено значение.
Кей Редфийлд Джеймисън
Преработените храни причиняват възпаление, източник на повечето хронични заболявания, както и стрес.
Крис Кар
Мама беше законно сляпа поради дегенеративно заболяване на очите, което имаше от раждането. Това означаваше, че тя има право на социални помощи и животът ни се въртеше около първия ден от всеки месец, когато нейното плащане трябваше да бъде дължимо.
Лиз Мъри
Освен че е сляпа, Ма се оказва, че има същото психично заболяване, което майка й е имала. Между 1986 и 1990 тя претърпява шест шизофренични пристъпа, всеки от които изисква да бъде институционализирана за до три месеца.
Лиз Мъри
Светът е красив, но има заболяване, наречено човек.
Фридрих Ницше
Налице е особена съвременна склонност за присхологическо обяснение на заболяванията, както и на всичко останало.
Сюзан Зонтаг
Тъй като депресията е генетично биологично заболяване, като диабет или ниско ниво на щитовидната жлеза, това не е липса на характер, мързел или нещо, от което мога да се "откъсна" - това би било като да се опитам да се откъсна от зъбобол.
Питър МакУилямс
Боже мой, ти си като студент. Чувате за ново заболяване и пет минути по-късно или вие, или децата го имате.
Робин Кук
Натоварванията и стресовете, понесени от индивида в обществото, се основават на нормалното функциониране на това общество (и на индивида!), а не на неговите смущения и заболявания.
Херберт Маркузе
Мисля, че сегашното разбиране за градското поведение ни казва, че е важно хората да излязат и да могат да избягат от бетонните джунгли и гъстата среда, в която живеят, за собственото си психическо благополучие. Ако не направят това, разходите за човешки загуби и човешки заболявания ще бъдат много по-големи от това, което бихме похарчили за тези видове изпускания и открити пространства.
Бари Голдуотър
За източник на всеки песимизъм служи изневярата на жената или заболяването на стомаха.
Етиен Рей
Знаете ли защо хората четат много повече книги, отколкото когато и да било преди. Защото ужасната катастрофа на войната ги е накарала да осъзнаят, че техните умове са болни. Светът е страдал от всякакъв вид умствени трески, заболявания и нарушения, но никога не го е знаел. Сега нашите умствени терзания са очевидни. Сега ние всички четем жадно, скоростно, опитвайки се да открием - след като проблемът е приключил - какво се е случило с нашите умове.
Кристофър Морли
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща