Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заболяване"
Заболяването на нашата епоха е, че младите са толкова заети да ни учат, че не им остава време да учат.
Ерик Хофер
Заболяването от лоша съвест е извън практиката на всички лекари от всички страни по света.
Уилям Гладстон
Ние толкова се обичаме един друг, защото заболяванията ни са едни и същи.
Джонатан Суифт
Педагог - това е човек, който е длъжен да предаде на новото поколение всичко ценно натрупано във вековете и да не предаде предразсъдъците, пороците и заболяванията.
Анатолий Луначарски
Всеки трети жител на планетата страда от една или друга форма на психическо заболяване. Помислете за вашите два най-добри приятеля. Ако всичко с тях е наред, то това трябва да сте вие.
Джордж Карлин
Идеите или липсата им могат да причинят заболяване.
Кърт Вонегът
Науката е поезия на интелекта, а поезията е наука за заболяванията на душите.
Лорънс Дърел
Диетата на растителна основа е като едно гише срещу хронични заболявания.
Майкъл Грегър
Най-голямото заболяване на този ден и век е, че хората се чувстват необичани.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Медицинското училище е било време за въображаеми заболявания и Мартин се е заразил с почти всички от тях.
Робин Кук
В основата на всички психически заболявания лежи нежеланието на се изпитва заслужено страдание.
Карл Густав Юнг
Любовта е нервно заболяване: първоначално всичко ви вълнува в човека, а след това всичко ви дразни.
Константин Мелихан
Отсъствието на чувство за хумор се счита за заболяване.
Максим Аверин
Видях много хора с напреднало сърдечно заболяване и бях толкова разочарован, защото знаех, че ако те просто знаят как да правят правилното нещо, прости стъпки в начина на живот и диета, цялата траектория на техния живот и здраве щеше да бъде различна.
Мехмет Оз
Колкото по-сериозно е заболяването, толкова по-важно е за вас да се борите, като мобилизирате всичките си ресурси - духовни, емоционални, интелектуални, физически.
Норман Казънс
Съществува старият параграф 22, че психически нестабилен човек не може да знае, според заболяването си, че е нестабилен. Но това беше грешно. Можете и имате прозрението да видите собствената си лудост.
Харлан Коубън
Амнезията е заболяване, често поразяваща хора, на които са дали назаем.
Ашот Наданян
Хората винаги продават идеята, че хората с психични заболявания страдат. Мисля, че лудостта може да бъде бягство. Ако нещата не са толкова добри, може би искате да си представите нещо по-добро.
Джон Наш
Мисля, че едно е, че всеки, който е трябвало да се бори с психично заболяване - независимо дали става дума за депресия, биполярно заболяване или тежка тревожност, каквото и да е - всъщност има доста голяма издръжливост в смисъл, че вече е трябвало да се справи със страданието, личните страдания.
Кей Редфийлд Джеймисън
Осъзнаването на щетите, причинени от тежките психични заболявания - на самия индивид и на другите - и опасенията, че може да се върне отново, играе решаваща роля при много самоубийства.
Кей Редфийлд Джеймисън
Ако националното психично заболяване на Съединените щати е мегаломания, то за Канада е параноична шизофрения.
Маргарет Атууд
Мисля, че най-голямото заболяване на този ден и век е, че хората се чувстват необичани. Знам, че мога да дам любов за минута, за половин час, за ден, за месец - мога да дам. И съм много щастлива да правя това, искам да правя това.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща