Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Идиот" - страница 2
По същество философията е когато един философ докаже, че всички останали философи са идиоти. Обикновено той ни убеждава в това и в същото време самият той е един от тях.
Хенри Луис Менкен
Ако приемем, че човекът е подобие на Бог, тогава сме принудени да вярваме в теорията, че Бог е страхливец, идиот, извратеняк.
Хенри Луис Менкен
Ти не искаш да станеш като тези идиоти от Холивуд, които говорят празни приказки за всичко.
Брадли Уитфорд
Чудото и неговият израз в поезията и изкуствата са сред най-важните неща, които изглежда отличават хората от другите животни, а интелигентните и чувствителни хора от идиотите.
Алън Уотс
Не дразни идиота, че не можел да напише шедьовър. Ами ако успее?
Станислав Йежи Лец
Ако спориш с идиот, то навярно и той прави същото.
Михаил Жванецки
В земята на слепите човекът с едно око е халюциниращ идиот... защото вижда това, което никой друг не прави: неща, които за всички останали ги няма.
Маршал Маклуън
Идиотите и гениите не е задължително да разбират анекдотите.
Хуго Щайнхаус
Моралното негодуване е техника с помощта на която можеш да изпълниш всеки идиот с чувство за собствено достойнство.
Виктор Пелевин
Не съм много доволен от рокендрола. Определена рок музика е невдъхновяваща, сковаваща; кара те да се чувстваш като идиот.
Мануел Пуиг
Нужно е да бъдеш пълен идиот, за да повярваш на всичко това, което става.
Анатолий Бишовец
Във всяка тълпа има идиоти.
Хедър Греъм
Ако дъщеря ми даже значка с думата "идиот", аз бих си я сложил.
Хю Лори
Изучавах небето като астроном, само че беше ден и нямах телескоп, така че бях просто идиот.
Шърман Алекси
Имах късмет, че в моята професия има един плюс: можеш да изглеждаш като идиот.
Виле Вало
Човекът е дълбоко зависим от отражението на себе си в душата на друг човек, независимо дали е душата на идиот.
Витолд Гомбрович
За някой, който е по-умен от суперкомпютър, понякога си истински идиот.
Гордън Корман
Всеки, който се оглежда, за да достигне хармония е идиот или сериозно болен.
Дейвид Финчър
Идиотите винаги се издигаха до върха и правеха политика. Това обясни много неща.
Джак Макдевит
Връщам се към проблеми, които не мога да реша, не защото съм идиот, а защото истинските проблеми не могат да бъдат решени. Вселената се разширява. Колкото повече виждаме, толкова повече откриваме, че има какво да видим. Винаги ново начало, различен край.
Джанет Уинтерсън
В тази страна има множество идиоти, и те не по-малко от другите заслужават представителство в парламента.
Джаспър Форд
Ако си идиот, ти трябва да бъдеш издържлив.
Джон Гришам
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща