Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обучение" - страница 2
Ако вашата етика в армията, във вашето обучение, ще бъде противодействано от едночасово седмично телевизионно шоу, имаме наистина голям проблем.
Кийфър Съдърланд
Открихме, че обучението не е нещо, което учителят прави, а естествен процес, който се развива спонтанно в човека.
Мария Монтесори
Обучението на ума се основава на идеята, че два противоположни психични фактора не могат да се случат едновременно. Можеш да преминеш от любов към омраза. Но вие не можете едновременно - към един и същ обект, към един и същ човек - да искате да навредите и да искате да правите добро.
Матийо Рикар
Когато учениците мамят на изпити, това е така, защото нашата училищна система цени оценките повече, отколкото учениците оценяват обучението.
Нийл Деграс Тайсън
Няма нищо нездравословно в обучението на младежи за храненето.
Пиер Дюкан
Ако ще има SAT, вероятно е практично да се инвестира в книга или може би в курс, но съжалявам, че отидох на някои часове, които децата ми взеха, и в училище беше ясно какво правят беше просто SAT обучение.
Робърт Дж. Стърнбърг
Ако считате, че обучението струва скъпо, пробвайте да узнаете, колко струва невежеството.
Робърт Кийосаки
Надявах се организациите да започнат да включват този набор от умения в своите програми за обучение - с други думи, да предлагат образование за възрастни по социална и емоционална интелигентност.
Даниъл Голман
Гениите и пророците обикновено не се отличават с професионално обучение и тяхната оригиналност, ако има такава, често се дължи именно на факта, че не го правят.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Възрастните често приемат, че повечето обучения са резултат от преподаването и че изследователското, спонтанно учене е необичайно. Но всъщност спонтанното обучение е по-важно.
Алисън Гопник
В крайна сметка, човек, който не е преживял страст към литература, поезия, музика, живопис, не е преминал през това емоционално обучение, завинаги ще остане душевен урод, независимо колко успешен е той в науката и технологиите.
Корней Чуковски
Комедията е много по-трудна от трагедията и изисква много по-добро обучение. Много по-лесно е да накараш хората да плачат, отколкото да се смеят.
Вивиан Лий
Страданието е част от нашата програма за обучение за мъдрост.
Рам Дас
Най-важното явление в училище, най-поучителния предмет, най-живия пример за ученика се явява самият учител. Той- олицетворения метод на обучение, самото въплащение на принципа на възпитание.
Адолф Дистервег
Само чрез обучение човек ще научи собствените си слабости ... Този, който е наясно със своите слабости, ще остане господар на себе си във всяка ситуация.
Гичин Фунакоши
Познанията ми в областта на науката идват от това, че съм с Карл, а не от официалното академично обучение. Карл ми даде вълнуващ урок по наука и математика, който продължи 20-те години, в които бяхме заедно.
Ан Друян
Баща ми веднъж каза, че е родител, че единственото нещо, което правиш, изисква много дълъг период на обучение, а по времето, когато ставаш компетентен, вече не ти трябват уменията. Независимо от тази скромна оценка на техните родителски умения, те бяха прекрасни родители.
Майкъл Спенс
Ранното влизане е подходящо, когато са налице следните общи обстоятелства: Имиджът и репутацията на фирмата са важни за купувача и фирмата може да развие подобрена репутация, като бъде пионер. Ранното навлизане може да инициира процеса на обучение в бизнес, в който кривата на обучение е важна, опитът е труден за имитация и той няма да бъде анулиран от последователни технологични поколения. Лоялността на клиентите ще бъде голяма, така че ползите ще се натрупат за фирмата, която първо продава на клиента. Абсолютни разходни предимства могат да бъдат постигнати чрез ранен ангажимент за доставки на суровини, канали за дистрибуция и т.н.
Майкъл Портър
Хората не са толкова добри, колкото би трябвало да сме в състояние да съпреживяваме чувствата и мислите на другите, били те хора или други животни на Земята. Така че може би част от нашето официално образование трябва да бъде обучение на съпричастност. Представете си колко различен би бил светът, ако всъщност това бяха "четене, писане, аритметика, съпричастност".
Нийл Деграс Тайсън
Учи чужди езици. Това разширява дълбочината на възприятието на света и откроява невиждани перспективи за обучение, развитие и кариерен опит.
Павел Дуров
Никога не съм импровизирал професионално, но това със сигурност беше в обучението ми като актьор. Харесва ми.
Стив Бушеми
Най-лошото нещо, което можете да направите, е нищо. (относно: обучение на деца с аутизъм)
Темпъл Грандин
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща