Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Господар" - страница 4
Правителството като огъня е опасен слуга и чудовищен господар.
Джордж Вашингтон
Нито един човек не може да служи едновременно на два господаря, още повече жената.
Диана Габалдон
Каузата в Латинска Америка е изцяло социална кауза: прераждането на Латинска Америка трябва да започне със свалянето на нейните господари, държава по държава. Навлизаме във време на бунт и промяна. Има хора, които вярват, че съдбата е на коленете на боговете; но истината е, че тя изправя съвестта на човека с горещо предизвикателство.
Едуардо Галеано
От морална гледна точка от интелектуална гледна точка детето се ражда нито добро, нито лошо, а господар на съдбата си.
Жан Пиаже
Свидетелството за неговата безусловна вярност беше подписано и от двамата господари, на които е служил.
Веслав Брудзински
Ако служите на двама господари, то не упреквайте единия от тях, че другия ви плаща повече.
Веслав Брудзински
Потомственият роб почита традициите повече от господаря.
Генадий Малкин
Човекът, превъзмогнал слабостите, които имам, ми е господар, пък бил той и мой слуга.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Истинският мир изисква преди всичко да бъдат отстранени господарите на войната.
Ромен Ролан
Ти ми се присмя, защото се чувстваш по-висша от мен. А роб, който говори като господар, винаги представлява за момент забавна гледка за господаря.
Флоринда Донър
Слугата преценява господаря си по големината на своето заплащане.
Юзеф Булатович
Римският свят беше много наясно с варварите в своите граници, но не зависеше от противопоставянето, за да бъде сигурен в себе си; Християните настояваха за усещането, че се противопоставят и изместват, дори когато християнството се мести във все повече и повече територии, променя мнението на хората, променя организацията на живота им в съюз с крале и господари.
Майкъл Пай
За бившите господари е по-лесно да оставят настрана маските, които крият човечността им, отколкото бившите роби да разпознават лицата отдолу. Или да се доверите, че това не е нова маска, която носят.
Надин Гордимър
Господарят Хамид рядко изпускаше нервите си. Както каза Самад, в сравнение с него дори Буда беше жалък холерик.
Рафик Шами
Станете господар на ума, и вие винаги ще бъдете господар на положението.
Сай Баба
Изградете гнездото си на никое дърво тук... защото Господарят на гората е осъдил цялата гора да бъде унищожена.
Самюел Ръдърфорд
Не можете да отворите страниците на Новия завет, без да осъзнаете, че едно от нещата, които го правят толкова "нов" във всяко отношение, е, че тук мъжете и жените наричат Бог "Отец". Това убеждение, че можем да говорим за Господаря на вселената в толкова интимни термини, лежи в основата на християнската вяра.
Синклер Фъргюсън
Представата за зло заради себе си ми се струва скучна - всички тези Тъмни Господари възнамеряват да създадат пустини, пълни с поробени жертви... за какво?
Стивън Ериксън
Възможно е човешката раса да не е готова за свобода. Въздухът на свободата може да е твърде рядък, за да го дишаме... Парадоксът изглежда е, както Сократ показа отдавна, че истински свободният индивид е свободен само до степента на собственото си самообладание. Докато онези, които не искат да управляват себе си, са осъдени да намерят господари, които да ги управляват.
Стивън Пресфийлд
Трябва да сте господари на собственото си финансово бъдеще.
Сузи Орман
Не става дума за това колко пари ми плащат. Това е просто любов към битката един на един. Чувствам се у дома. Обичам входовете на ринга, говоренето. Аз съм господарят на всичко.
Тайсън Фюри
Индийската класическа музика се ражда, когато времето едва съществува. Той се развива допълнително в рамките на структурите на кралските дворове и система на патронаж, където владетелят или феодалния господар определят всичко.
Тарик Али
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
Следваща