Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Господар" - страница 2
Натрупаното богатство е за едни слуга, а за други господар.
Хораций
Вашето истинско аз - Аз съм Аз - е господарят на тази земя, владетелят на тази империя. Вие по право имате власт и господство над него, над всички негови обитатели и всички, които се намират в неговото царство.
Робърт Колиър
Никое робство не може да бъде премахнато без двойна еманципация и господарят ще се възползва от свободата повече от освободения човек.
Томас Хъксли
Най-добрите слуги на хората, като най-добрите камериери, трябва да шепнат неприятни истини в ухото на господаря. Придворната глупачка, а не глупавата придворна, която кралят най-малко може да си позволи да загуби.
Уолтър Липман
Ако си господар, бъди понякога сляп, ако си слугата, бъди понякога глух.
Бъкминстър Фулър
На ръба на живота чувствате, че вече не сте господар на живота в себе си, че субективността е илюзия и че във вас кипят неконтролируеми сили, които се развиват без връзка с личен център или определено, индивидуален ритъм.
Емил Чоран
Любовта е съюз на господар и роб, и никога съюз на равни.
Етиен Рей
Бъди винаги господар на своята воля и роб на съвестта си.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Малко хора искат свобода, повечето искат само господари.
Салустий
Само този, който не разчита на късмета, е господар на собствената си съдба.
Матю Арнолд
След като господарката ми умря, аз заживях много удобно, господарят ми изпитваше голяма привързаност към мен.
Уилям Лили
Изключете имейла си; изключете телефона си; изключете се от интернет; измислете начин да зададете лимити, така че да можете да се концентрирате, когато трябва, и да се откажете, когато трябва. Технологията е добър слуга, но лош господар.
Гретхен Рубин
Господар и роб носят игото заедно. Анархията е единствената истинска свобода.
Ким Робинсън
Страхът е добър. В правилната степен това ни пречи да правим глупаци от себе си. Но в грешна мярка ни пречи да живеем пълноценно. Страхът е наш спътник на благото, но никога не е наш господар.
Алън Бренерт
...Човекът с тояга е законодател, господар, комуто трябва да се покоряваш, макар и да не е необходимо да търсиш неговата обич.
Джек Лондон
Човекът е единственото същество, което консумира, без да произвежда. Човекът не дава мляко, не снася яйца, не е достатъчно силен, за да дърпа плуг, не може да тича достатъчно бързо, за да улови заек, и все пак той е господар на всички животни.
Джордж Оруел
Разумът ни заповядва по-властно от господар; защото ако не се покорим на господаря, сме нещастни, а ако не се покорим на разума сме глупави.
Блез Паскал
Преди господарят император казваше, че Русия има два съюзника – армията и флота, а днес Русия има други два – нефтът и газът.
Дмитрий Рогозин
Господарят на своите страсти е роб на своя разсъдък.
Сирил Конъли
Само чрез обучение човек ще научи собствените си слабости ... Този, който е наясно със своите слабости, ще остане господар на себе си във всяка ситуация.
Гичин Фунакоши
Ние не винаги сме в състояние да контролираме мислите си, но сме в състояние да контролираме думите си и тяхното повторение засяга подсъзнанието и тогава ставаме господари на ситуацията.
Джейн Фонда
Аз съм господар на съдбата си.
Джеръми Айрънс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7