Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Медия" - страница 2
Мисля, че медиите обичат да правят най-абсурдните клипове за спорт, превърнал се в конгресна политика.
Кал Пен
Всяка медия има своите предимства и слаби страни и има много неща, които мога да запиша на хартия, които може да не мога да вкарам във филм или в сценично представление. Във всяка форма човек може да комуникира мощно по различни начини.
Лорънс Райт
Може би точно с това се занимават шпионските агенции – хай-тек разследваща журналистика. Именно в наше време медиите увеличават възможностите си в тази насока.
Джулиан Асанж
Медиите са твърде концентрирани, твърде малко хора притежават твърде много. Има само пет компании, които контролират 90% от това, което четете, чувате и виждате. А това не е здравословно.
Тед Търнър
Днес ние започваме да забелязваме, че новите медии не са просто механични трикове за създаване на светове на илюзия, а нови езици с нови и уникални изразителни сили.
Маршал Маклуън
Знаете ли, медиите и политиците винаги ще бъдат в малко напрежение помежду си и вероятно през повечето време това е здравословно и наистина дори креативно. Но точно къде - когато новинарските организации се използват като инструмент на политиката, става трудно.
Тони Блеър
Чувствам се тъжен, когато осъзнавам колко много се променя или затъмнява истината в американските медии.
Шарън Стоун
Когато трите клона на правителството не успяват да представят гражданите, а медиите не успяват да представят гражданите, тогава гражданите по-добре представляват гражданите.
Дейвид Мамет
Дигиталните технологии ни позволяват много по-голям обхват да разказваме истории, които бяха в основата на литературните медии.
Джордж Лукас
Ако нашият език, нашите програми, нашите творения не присъстват силно в новите медии, младото поколение на нашата страна ще бъде маргинализирано икономически и културно.
Жак Ширак
Достоевски има цяла книга, посветена на преживяванията на един млад студент обладан от мисълта за убийството на една старица-лихварка. А днес по телевизията всеки ден виждаме гибелта минимум на петдесет човека, и също можете да видите всички тези петдесет смъртни случаи до вас на улицата. След като смъртта се е превърнала в тъмен обект на спекулации в медиите, тя е загубила своето значение.
Емир Кустурица
Китайският народ е принуден да забрави клането на Тянанмън. Нямаше публичен дебат за събитието, няма официално извинение. Медиите нямат право да го споменават. И днес хората са преследвани и затваряни за разпространение на информация за това.
Ма Дзиен
Евреите управляват всички банки. Е, ние го правим. Евреите управляват медиите. Е, ние го правим. Знаеш ли, имам предвид, че са прави за всички тези неща.
Майло Янопулос
В тази нова ера на социалните медии правилата на пътя се промениха значително, но основният копнеж за истинска свързаност и любов не се промени.
Матю Хъси
Най-успешните експерименти в социалните медии – независимо дали са оглавени от един човек, група хора, компания или институция – ви канят, третират ви като приятел и ви карат да се чувствате като у дома си. Огледайте се, казват те, и ни кажете как можем да направим нещата по-добри; опознайте ни. Включете се и ни кажете какво мислите.
Мелинда Блау
Изглежда, че няма ограничение за вълнуващите възможности, които идват от комбинирането на технически иновации, интернет и социални медии.
Мохамед Ел-Ериан
Ще кажа това: Медиите не бяха поканени за моя брак и определено не са поканени на развода.
Райън Рейнолдс
Светът е обзет от много проблеми, но според мен това отвличане на центровете за възнаграждения на мозъка ни от електронни медии е потенциално едно от най-разрушителните.
Андрю Уейл
Баща ми ме остави с ясно чувство, че медиите са нещо различно.
Рупърт Мърдок
Новите медии и мобилните развлечения правят революция в начина, по който хората научават за света.
Стивън Кинзър
Човешките взаимоотношения бяха лесни: имахте приятели, момчета или приятелки, родители, деца и хазяи. Сега, благодарение на социалните медии, всичко остана настрани.
Сюзън Орлийн
Мисля, че медиите от XX век се занимаваха с измама на хората - и красотата на Интернет е, че вече не можете да лъжете.
Такър Макс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща