Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приказка" - страница 5
Понякога в приказките този, който може да убие дракона, се оказва по-страшен от самият дракон.
Фредрик Бакман
И жените в тези приказки печелят – отново и отново виждаме как последната е първа, а първата е последна.
Ханан ал Шаих
Този свят има нужда от утопии, както от приказки. Няма толкова голямо значение накъде отиваме, стига да се стремим съзнателно към някаква определена цел. И една утопия, колкото и да е странна или фантастична, е единственият възможен фар в неизследваните морета на далечното бъдеще.
Хендрик ван Луун
Както казва поетът, всички щастливи двойки си приличат, нещастните са тези, които създават историите. Вече не съм приказка. Щастието ме накара да избледня в реалния живот.
Чарлз Бакстър
Нищо не е твърде дълго или твърде кратко, ако имате истинска и интересна приказка и това, което аз наричам "графичен" стил на писане, съчетан с образователни цели.
Чарлз Портис
Продължавам да си мисля за една приказка, която моята сестра ми четеше за птица, чиито крила са приковани към земята. Накрая, когато най-накрая се освобождава, той лети толкова високо, че става звезда. Моята сестра каза, че историята е за това как всички ние имаме нещо, което ни държи надолу.
Шанън Хейл
Разбрах, че търсенето на ментор се е превърнало в професионален еквивалент на чакането на Чаровния принц. Всички сме израснали в приказката "Спящата красавица", която инструктира младите жени, че ако просто изчакат пристигането на своя принц, ще бъдат целунати и откарани на бял кон, за да живеят дълго и щастливо. Сега на младите жени се казва, че ако успеят просто да намерят правилния наставник, ще бъдат избутани нагоре по стълбата и ще бъдат отведени в офиса в ъгъла, за да живеят дълго и щастливо. Още веднъж учим жените да бъдат твърде зависими от другите.
Шерил Сандбърг
Не знам, че мисля, че жените трябва да изхвърлят края на приказката. Просто мисля, че те трябва да решат какъв е краят на тяхната приказка - а не да се придържат към стандартния, който всички им казват, че трябва да имат.
Шонда Раймс
Успехът за една нощ се случва само в приказки, боклучави романи и лоши филми.
Ърни Зелински
В традиционните индийски приказки за морал, своенравните деца са били основната причина за сърдечни заболявания, ракови бучки, косопад и други заболявания на техните огорчени родители.
Бали Каур Джасвал
Едно време, приказките бяха страхотни!
Адам Гидуиц
Всички хора се делят на вида. Едните искат да знаят фактите, а другите да съчинят прекрасна приказка, за да им стане по-леко.
Адриана Триджиани
Тъй като има хиляди приказки, човек може спокойно да предположи, че вероятно има еднакви числа, където смелостта и решителността на жените спасяват мъжете и обратно.
Бруно Бетелхайм
Докосването на науката, дори фалшивата наука, дава предимство на суеверната приказка.
В. С. Притчет
В старите приказки задължително се появява герой. Но всички герои, които познавам, или са мъртви, или са далеч. Никой няма да дойде да ме спаси.
Виктория Айвярд
Цикълът на посвещението е най-старата основа на приказката.
Владимир Проп
Приказките имат много специална структура, която се усеща веднага и определя категорията, въпреки че не сме наясно с това.
Владимир Проп
Може да се окаже, че руската приказка предоставя по-архаичен материал от гръцкия мит.
Владимир Проп
Миналото не е само митове и приказки, не просто кратко описание на живота, смазан от войни, мор и неуспехи, но че историята живее и диша в настоящето, отваряйки прозорец към мъгливия пейзаж на бъдещето.
Даниел Трусони
Разбрах, че историите, за които вярваме, имат власт над нас. Те работят в нашите тела и умове и ни променят отвътре навън. Ами ако един ден тези истории станат нещо по-силно, по-истинско от приказките?
Даниел Трусони
Добрата приказка винаги взима връх над жалките огризки от истина.
Даян Сетърфийлд
- Капка отрова върху натрупания сняг. Този момент от приказката, когато знаем какво точно се е случило, но принцесата не.
Деб Калети
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
Следваща