Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приказка" - страница 2
По-добре сто пъти да сгрешиш, повярвал в благородна приказка, отколкото да отхвърлиш всичко, стараейки се да бъдеш с умно сърце.
Иван Ефремов
Съпругът ми не желае да давам интервюта, защото казвам твърде много. Няма приказки, няма тревоги.
Имелда Маркос
Но не са ли мечтите на поетите и приказките на пътешествениците пословично неверни?
Х. Ф. Лъвкрафт
Потръпвам, докато разказвам приказката.
Вергилий
Да спечелите доверие на детето - може да знаете или не - е много трудно нещо. Те са свикнали да не вярват на възрастните - защото възрастните непрекъснато разказват приказки и лъжи.
Морис Сендак
Щастливият завършек на приказка, мит и божествена комедия на душата не трябва да се разглежда като противоречие, а като превъзходство над вселенската трагедия на човека.
Джоузеф Камбъл
Към подобни празни приказки би могло да се добави още: че винаги, когато определена изключителна професия е съчетана със специфични недостатъци, тя почти сигурно е отделена от някои други недостатъци.
Карл Фридрих Гаус
Това което е добро в приказките, в обичайният живот рядко е добро.
Мария Семьонова
Можеше да е като приказка. Но приказките не са истински. Нещата не вървят така. За всичко си има цена.
Маурийн Джонсън
Имам хора в живота си, разбира се. Някои пишат; някои не го правят. Някои четат; някои не го правят. Някои гледат безразлично в празното пространство, когато говоря глупавите приказки и се разхождам, но те правят убийствени палачинки с парченца шоколад и всичко им е простено.
Роб Търман
Мисля, че хората трябва да четат приказки, защото сме гладни за митология, която да говори на нашите страхове.
Сандра Сиснерос
Цялата ми работа е повлияна от приказките и се надявам, че работата ми показва влиянието на Ханс Кристиан Андерсен.
Сандра Сиснерос
В центъра на всяка приказка лежи истина, която придава сила на историята.
Сюзън Уигс
Това не беше приказна приказка. Това не бяха филмите. Това беше животът. Болеше повече. Беше мъчително. Беше страшно красиво.
Франческа Лия Блок
А, сега, не плачете за изгубени години и забрава. Приказките разказват каквото могат. Останалото е за нас да научим...
Шанън Хейл
Докато държите единият крак в реалния свят, а другия крак е в приказка, тази приказка ще изглежда лесно постижима.
Арън Соркин
Глупаци постигат всичко само в приказките. Така че те трябва да бъдат обект на внимателно изучаване от умните.
Виктор Шкловски
Хората страдат, хората умират, цели екосистеми се сриват. Ние сме в началото на масово изчезване и всичко, за което можете да говорите, са пари и приказки за вечен икономически растеж.
Грета Тунберг
Невъзможно е да обясниш на детето, че границата между доброто и злото не е така отчетлива, като между бялото и черното, както учат в приказките.
Джоди Пико
Невролозите казват, че мозъкът ни е програмиран много повече за истории, отколкото за абстрактни идеи. Приказките с малко драматизъм се запомнят много по-дълго от всеки слайд, пълен с анализи.
Джон П. Котър
Всички тези приказки за хора, седнали и съчиняващи симфонии, сякаш пишат писмо, са много преувеличени; поне не е така в моята работа.
Джордж Гершуин
В приказките човек прави както иска, а в действителност човек прави това, което може.
Елена Феранте
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща