Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приказка"
Живота сам по себе си е най-прекрасната приказка.
Ханс Кристиан Андерсен
Ако се учеше историята под формата на приказки, тя никога нямаше да бъде забравена.
Ръдиард Киплинг
Не мога да кажа каква е истината, аз разказвам приказката такава, каквато ми е била обяснена.
Уолтър Скот
Европа за мен - като магическа кутия от стара детска приказка.
Дженифър Лопес
Няма по-добри приказки от тези, които създава самият живот.
Ханс Кристиан Андерсен
Обзети от приказка, прекарваме живота си в търсене на вълшебна врата и изгубено царство на мира.
Юджийн О'Нийл
Анархизмът не е романтична приказка, а здравомислеща реализация на базата на пет хиляди години опит, който показва, че не можем да поверим управлението на живота си на царе, свещеници, политици, генерали и окръжни комисари.
Едуард Аби
Аз съм чувствителен писател, актьор и режисьор. Приказките за бизнес ме отблъскват. Ако искате да говорите за бизнес, обърнете съм моя противен личен мениджър.
Силвестър Сталоун
Индия, новият мит, колективната фантазия, в границите на които е възможно всичко; приказка, която може да се сравни само с два други могъщи мита: Пари и Бог.
Салман Рушди
Ако не превърнеш живота си в приказка, просто ставаш част от нечия друга...
Тери Пратчет
Ти не искаш да станеш като тези идиоти от Холивуд, които говорят празни приказки за всичко.
Брадли Уитфорд
Много митове и приказки разказват за принц, който е бил превърнат в животно или чудовище чрез магьосничество, спасен от жена. Това е символично представяне на развитието на анимуса към съзнанието. Често героинята може да не задава въпроси на своя мистериозен любовник или й е позволено да се срещне с него само в тъмнината. Тя трябва да го спаси чрез своята сляпа вяра и любов, но това никога не работи. Тя винаги нарушава обещанието си и успява да намери отново любимия си само след дълго търсене.
Мари-Луиз фон Франц
За мен мозъкът е просто компютър, който спира да работи, когато частите му се повредят. Няма рай или отвъден живот за повредените компютри – това е приказка за хора, които се страхуват от тъмното.
Стивън Хокинг
До гуша ми дойде от тази война. Приказките за нейната слава са глупости. Само онзи, които не е изстрелял и един изстрел и не е чувал виковете и стенанията на ранените, крещи до бога, че иска кръв, мъст и опустошение. Войната е ад.
Уилям Шърман
Ако трябва да съм честна ще ви кажа, че все още чета приказки и ги харесвам най-много от всичко.
Одри Хепбърн
- Мълчание. - Да казвате само това, което може да е от полза за мен или друг; избягвайте празни приказки.
Бенджамин Франклин
Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Ако искате да бъдат по-интелигентни, четете им повече приказки.
Алберт Айнщайн
Да се научиш да бъдеш актьор е невъзможно. Това или ти е дадено или не. Да отидеш като дънер при татко Карло и да очакваш, от теб да направи Буратино, - така става само в приказките.
Михаил Боярски
Моята мечта е да намеря такъв мъж, който всяка нощ да ми разказва нова приказка.
Фамке Янсен
Това е Приказка за опашка - опашка, принадлежала на малка червена катерица и се казваше Нуткин.
Беатрикс Потър
Бях страхотен читател на приказки. Опитах се да прочета целия раздел с приказките на библиотеката.
Бевърли Клиъри
Всяка приказка предлага потенциал да надхвърли настоящите граници, така че в известен смисъл приказката ви предлага свободи, които реалността отрича.
Азар Нафизи
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща