Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слово" - страница 2
Силата на словото е безперделна. Често е достатъчна една удачна дума, която да спре обърната в бягство войска, да превърне поражението в победа и да спаси страната.
Емил дьо Жирарден
Ти ме защитавай с меч, а аз ще те защитавам със слово.
Уилям Окам
Не забравяй, че когато говориш, раждаш слово и то никога вече няма да умре, но ще живее до Страшния Съд. То ще застане с теб там и ще бъде за теб или срещу теб.
Теофан Затворник
Само в тишината можеш да чуеш словото. Само в пълна тъмнина да видиш звездите. И великият танц винаги се танцува на края на пропастта, над страшната бездна.
Урсула Ле Гуин
Свободата на словото е основен стълб на свободното правителство; когато тази подкрепа бъде отнета, конституцията на свободното общество се разтваря, а тиранията се издига на нейните руини.
Бенджамин Франклин
Свободата на словото е двупосочна уличка, човече. Имате право да кажете каквото искате и шефът има право да каже на полицията да ви арестува.
Лени Брус
Надявам се, че китайското правителство ще осъзнае, че е безполезно да се потиска свободата на словото и че противно на това, което те вярват, силата на режима не се основава на неговото потискане на множество мнения и идеи, а в неговия капацитет и желание да насърчава тях.
Ма Дзиен
След клането на Тянанмън се почувствах принуден не само да продължа да пиша, но и активно да се противопоставям на ограниченията, наложени върху свободата на словото. Създадох издателска компания в Хонг Конг с офиси в Шенжен в континентален Китай и успях да публикувам произведения на художествена литература, философия и политика от неодобрени автори.
Ма Дзиен
Ако атеистите са глухи за Божието слово, тогава теистите са слепи за пътищата на човека.
Майкъл Палин
Начинът, по който прекарваме времето си, потвърждава какво ценим най-много: телевизия, интернет или Божието Слово?
Ранди Алкорн
Илюстрираната книга е история, разказана на два езика - слово и изображение. А илюстрацията е входната врата на книгата.
Сали Лойд-Джоунс
Божието ръководство ще изисква търпение от наша страна. Неговото ръководство обикновено не е директно уверение, откровение, а Неговото суверенно контролиране на обстоятелствата в нашия живот, със Словото Божие като наше правило. Следователно е неизбежно разгръщането на Неговите цели да отнеме време - понякога много дълго време.
Синклер Фъргюсън
Хората се делят на два вида: хора на словото и хора на действието. Първите говорят, вторите действат. Аз съм от двете групи. За мен няма средства, позволяващи ми да се изразя адекватно. Аз на никого не мога да обясня своите замисли. Аз не конкретизирам. Никога нямам време да размишлявам за тях. Аз работя през цялото време.
Антони Гауди
Красотата на написаното слово е, че тя може да се държи близо до сърцето и да се чете отново и отново.
Флорънс Литауър
Свободата на словото не е от полза за човек, който няма какво да каже, а свободата на поклонението не е от полза за човек, който е загубил своя Бог.
Франклин Делано Рузвелт
Братко, ако го няма в Библията, той не е в него!!! Ако това не е в Божието Слово, Той не е в него.
Бени Хин
Правата на свобода на словото означават, че на държавните служители е забранено да създават списъци с одобрени и неодобрени политически идеи и след това да използват силата на държавата, за да наложат тези предпочитания.
Глен Грийнуолд
Когато апологет се опитва да бъде автономен в мотивираната си аргументация, той посочва, че смята Бог за по-малко сигурен от собственото си съществуване и че той дава по-голямо доверие в своите независими разсъждения, отколкото в Божието Слово.
Грег Бансен
Трябва да позволим на Божието Слово да се изправи срещу нас, да наруши сигурността ни, да подкопае самодоволството ни и да отхвърли нашите модели на мислене и поведение.
Джон Стот
На Христос може да се вярва, че пази Словото Си, че Той ще замени тъпото ни съществуване с радостен, изобилен живот! И докато истинската любов, пълното приемане и пълната сигурност са рядкост в нашия неистов свят, библейските доказателства, че нашите желания в тези области ще бъдат изпълнени в Христос, са в изобилие.
Джош Макдауел
Единственото оръжие, достойно за човекът на утрешният ден е словото.
Евгений Замятин
Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божиите уста.
Иисус Христос
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща