Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слово"
В началото бе Словото, а накрая - Празнословието.
Станислав Йежи Лец
Страхът от сериозни вреди сам по себе си не може да оправдае потискането на свободата на словото и събранията. Хората се бояха от вещици и изгориха жени. Функцията на речта е да освобождава хората от робството на ирационалните страхове.
Луис Брандайс
И най-строгата защита на свободата на словото няма да предпази човека от фалшива аларма за пожар в театъра и последвалата я паника.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Словата имат своя собствена душа.
Бертолт Брехт
Където не е загубено словото, там и делото още не е загубено.
Александър Херцен
От какво ползване е свободата на словото за онези, които се страхуват да не обидят?
Роджър Ебърт
Въпреки това остава въпросът: как да постигнем баланса между свободата на словото и взаимното уважение в този объркан свят, благословен и прокълнат с незабавна комуникация? Не бива да се борим на огъня с огън, на заплахите със заплахи.
Тимоти Гартън Аш
Обичам Америка. Обичам нашата свобода. И никъде човек като мен, клуб като мен не може да има успех с - откъде ще получа тази свобода на словото? Никъде не позволяват това.
Хауърд Стърн
Свободното слово е основата на свободата и свободното общество. И да, това включва правото на богохулство и обида.
Аян Хирси Али
Живея в Америка. Имам право да пиша каквото си поискам. И се равнява на друго право, също толкова мощно: правото да не го четете. Свободата на словото включва свободата да обиждате хората.
Брад Тор
Защото във всяко отделно от Словото има вътрешен смисъл, който се отнася към духовните и небесните неща, а не към нещата естествени и светски, каквито са третирани в смисъла на писмото.
Емануел Сведенборг
Свободата на изразяване е основата на правата на човека, източник на човечеството и майката на истината. Да се удуши свободата на словото означава да се стъпчат на правата на човека, да се задуши човечеството и да се потисне истината.
Лиу Сяобо
Свободата на словото винаги е атакувана от фашисткия манталитет, който съществува във всички части на света, за съжаление.
Лорънс Ферлингети
Мълчанието неизбежно си остава форма на словото.
Сюзан Зонтаг
Излъгваме се, когато си мислим, че общуваме помежду си чрез словото. Ако между нас няма дълбочина на тишината, думите не предават нищо - това е празен звук. Разбирането се случва на нивото, където двама души се срещат дълбоко в мълчание, отвъд всякакво вербално изразяване.
Антоний Сурожски
Словото - пълководец на човешката сила.
Владимир Маяковски
Моята задача, която се опитвам да постигна, е чрез силата на написаното слово да ви накарам да чуете, да ви почувствам - преди всичко това е да ви накарам да видите.
Джоузеф Конрад
Живот "за себе си и относно себе си" - не е живот, а пасивно състояние, нужно е слово и дело, борба.
Иван Гончаров
Все още държах твърдо на решителността си да стана министър; все още ми се струваше, че това е мой дълг. Бях обещал себе си, в молитвите си дадох словото си на Бог. Как мога да наруша обета си?
Пиер Лоти
Започвам да чувствам, че повечето американци не разбират Първата поправка, не разбират идеята за свобода на словото и не разбирам, че отговорността на гражданите е да говорят.
Роджър Ебърт
Исус не отричаше легитимността на библейския закон. Напротив, Той утвърждава библейския закон. Ние първо обичаме Бог; Бог ни заповядва да спазваме Неговото слово; следователно трябва да прилагаме закона върху себе си.
Гари Норт
Да зачеркнете при автора дори и най-краткото слово - все едно да зачеркнете всичко.
Гъртруд Стайн
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща