Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Театър" - страница 7
Един творчески и артистичен дом е това, което търсех в театъра.
Кенет Брана
В известен смисъл театърът все още е първата ми любов.
Кристофър Лойд
Исках да се снимам. Живеех в Ню Йорк и работех в театър, но винаги съм искал да правя филм.
Кристофър Лойд
Театърът не е нещо, което отразява и изразява реалността, а това я замества и изтласква.
Лев Анински
Радикализмът обикновено просперира в пропастта между нарастващите очаквания и намаляващите възможности. Това е особено вярно, когато населението е младо, бездействащо и отегчено; където изкуството е обедняло; където забавленията – филми, театър, музика – са контролирани или отсъстват изобщо; и където младите мъже са отделени от утешителното и социализиращо присъствие на жените.
Лорънс Райт
Ако почувствате, че съвсем не можете без театър, че той е единственото ви призвание, тогава отидете. И на тридесет и на четиридесет години - никога не е късно.
Любов Орлова
Работата в театъра не ми носи пълно удовлетворение, и аз винаги съм мечтала за киното.
Любов Орлова
Който не носи театър в себе си е умрял.
Стоянка Мутафова
Театърът утвърждава нравите или ги променя, т.е. поправя недъзите или ги разпространява. Във Франция той е правил и едното, и другото.
Никола дьо Шамфор
Човек, който се занимава с театър, трябва да знае какво задържа публиката.
Робърт Лъдлъм
Смъртта е чудовище, което пропъжда от театъра внимателния зрител още преди да е свършила пиесата, която безкрайно го интересува.
Джакомо Казанова
Дете мое, внимавай с театъра - светът в който живеем, защото много просяци и негови жители се обличат с дрехи на крале и владетели на сцената. Някои изглеждат наистина такива и заблуждават въображението на зрителите. Когато шоуто приключи обаче, маските падат и тогава всичко е както е в действителност.
Ефрем Аризонски
Малка част от болните с кашлица отиват на лекар; останалите отиват в театъра.
Алек Гинес
Целият свят е театър и всеки играе не своята роля.
Аркадий Давидович
Гръцката земя: нещо средно между идиличната Аркадия на Пусен и театър на абсурда. Днес: сценография за туристи.
Никос Диму
В историята, както и в театъра – ролите са много по-малко, отколкото личностите, които биха искали да ги изиграят.
Валентин Домил
Много обичах Народния театър, много роли направих в него...
Таня Масалитинова
Аз не съм загърбил театъра и няма и да го направя. В крайна сметка аз съм театрален актьор, с което се гордея.
Димитър Рачков
Льобре (след дуела в театъра)
Едмон Ростан
Протоколът представлява категорично указание за поведение, стил, общуване и облекло, чието спазване допринася за стойностното реализиране на събитието, както и за симетризирането, синхронизирането и координирането на неговите отделни компоненти. Той е и театър, и драматургия, и режисура, но също така – и наука, и рационална практика за държане по време на особено важни моменти и сюблимни ситуации.
Любомир Стойков
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
Следваща