Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Театър" - страница 6
Обичайната архитектурна стратегия е да се строят съдебни зали без прозорци, за да се засили ефектът на една камера, изолирана от ежедневието, театър за великата и вечна работа на закона.
Уилям Ландей
Направих много партизански театър в своето време.
Уоле Шоинка
Някои от оперните театри в Италия трябваше да бъдат изгорени, защото хората не можеха нито да видят, нито да чуят. Преди години се отказаха, но се наслаждаваха на музиката.
Филип Джонсън
Политиката е театър. Няма значение дали печелите. Вие правите изявление. Казвате: "Тук съм, обърнете ми внимание."
Харви Милк
Животът е театър на аларми и спорове.
Чарлз Кули
В Рим, театрите били синоними на бордеи.
Чезаре Ломброзо
Ако искате наистина да докоснете дълбоко зрителя или читателя, театърът може да е най-мощният начин да го направите.
Аяд Актар
В театъра тя обичаше всичко, освен сцената.
Юрий Тинянов
Мнозинството хора гледат на изкуството с религиозно благоговение. Всъщност музиката, живописта, пеенето, театъра са изкуства на престореноста.
Винс Вон
Съвременният театър ме интересува малко, той е твърде формализиран и бездушен.
Владимир Етуш
Моят театър винаги е бил политическа битка на сцената.
Дарио Фо
След опита в театъра аз започнах да гледам по-иначе на това, какво и как трябва да правя в киното.
Джейк Джилънхол
Сега хората все повече се обръщат към електронните средства в търсене на забавление и информация; въображението променя сцената, като предпочита театър с плосък екран пред театъра на съзнанието.
Джеймс Лавгроув
Всичко е театър. Когато мафията реши, така или иначе ще ме убият.
Джовани Фалконе
Като правило, хората започват да се снимат в киното, защото или тях ги мързи всеки ден да играят в театъра, или искат да изкарат пари, или просто искат да станат знаменити.
Джон Малкович
Имаше време, когато нямаше литература. О, не мина много време. Да речем между десет хиляди и три милиона години. Време е земята да промени грима си три пъти, да отиде на театър два пъти, да отиде на кино пет пъти и да започне анализ.
Джорджо Манганели
Ако театърът ме е научил на нещо, това е, че когато нещата се променят в тялото, в политическото тяло, в тялото на света, в тялото на земята, в тялото на човека, има промяна. Никога не се връщаш.
Ева Енслър
Моята кариера започна с театъра, и именно там прекарах младите си години. В качеството си на контрольор на билети, разбира се.
Едуард Нортън
Трябваше ли да останем вкъщи и да си помислим тук? Къде трябва да бъдем днес? Правилно ли е да гледате непознати в пиеса в този най-странен театър?
Елизабет Бишъп
Опростете, забавете, бъдете мили. И не забравяйте да имате изкуство в живота си - музика, картини, театър, танц и залези.
Ерик Карл
Нямаше причина по-големите сестри да не ходят на балове, театри и през цялото време да не се смеят на по-малката си сестра. В края на краищата тя не ходи никъде с тях и прекарва свободното си време в четене на интересни и полезни книги.
Жан-Мари Льопренс дьо Бомон
Цялата вселена е велик театър от огледала.
Алис А. Бейли
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
Следваща