Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Театър" - страница 4
Аз идвам от театъра, където отговорът на твоята работа е непосредствен и предполагам, че има част от мен, която все още жадува за това.
Брайън Когман
Ще изгорите в едно много специално ниво на ада. Ниво, което те запазват за насилници над деца и хора, които говорят в театъра.
Джос Уедън
Театъра е моята истинска страст! Може би, това е английска традиция, но винаги ми е било интересно да изляза на сцената, отколкото да се появя на екрана. На мен ми е нужно да виждам живи хора, да слушам тяхната реакция, смях.
Джуди Денч
Театърът е място, където артиста може да расте.
Дмитрий Дюжев
Театърът има невероятен капацитет да придвижва хората към социални промени, да решава проблеми, да вдъхновява социалната революция.
Ева Енслър
В гимназията имах страхотен учител по драма и тогава започнах да уча историята на театъра.
Елизабет Олсън
Аз съм първата, който вижда всяка романтична комедия в театрите.
Елизабет Олсън
Просто трябва да правя театрални проекти на всеки осем до десет години, за да не загубя творческата си форма. Само театъра е в състояние да даде отговора, какво можеш като актьор.
Жан Рошфор
Ние ненавиждаме театралността в театъра, не обичаме сценичността на сцената. Това е огромна разлика.
Константин Станиславски
Целият ми живот е част от театъра.
Лейди Гага
Обичам изключително много театъра, но наистина обичам филмите – обичам ги с целия им странен и скучен процес на тяхното изготвяне.
Мини Драйвър
В човешките отношения най-важен е разговорът, но хората вече не го правят – не сядат, за да говорят или за да слушат другите. Ходят на театър, на кино, гледат телевизия, слушат радио, четат книги, но почти не разговарят. Ако искаме да променим света, трябва да се върнем във времето, когато войните са се събирали около огъня и са си разказвали истории.
Паулу Коелю
Живеем във време, което е създало изкуството на абсурда. Това е нашето изкуство. То включва хепънингите, поп арта, лагера и театъра на абсурда... Дали имаме това изкуство, защото абсурдът е патината на отпадъците?... Или сме изправени лице в лице с отчаяното или напротив най-рационалното усилие, идващо от най-дълбоките слоеве на подсъзнанието ни, да спасим цивилизацията от ада и чумата на нейното залежаване.
Норман Мейлър
Музиката, изкуството, театърът... Аз съм голям почитател на красивото.
Джери Хол
Обичам да играя в театъра – да бъда пред аудиторията и да виждам как героят се изявява и развива с всяко едно представление.
Джери Хол
Въпрос на чест за всеки драматург е да поставя пиеси. Преди всичко трябва да мислим за това, че актьорите трябва да играят всяка вечер пред публиката, която идва в театъра, за да забрави за своите невзгоди и трагедии. А ако някоя от тях се окаже и шедьовър – толкова по-добре!
Жан Ануи
Често като ида на театър или кино, си мисля, О Боже мой, всички са бели. Но моята дъщеря ходи на училище, наречено Черен Балет и имат всеки цвят: черен, бял, смесен. Това за мен е бъдещето.
Танди Нютън
В театъра няма по-незначителна фигура, от колкото автора.
Тристан Бернар
За мен театърът - не обичам да го казвам, но ще го кажа - е храм по някакъв начин, в който човешките същества отиват да бъдат издигнати.
Шели Уинтърс
Човешката глава е най-старата сцена. Там спектакли са се играли дълго преди да бъде открит първият театър.
Герхарт Хауптман
В провинцията прозорецът заменя театъра и разходките.
Гюстав Флобер
Театър без любов е принципно възможен, но той е мъртъв театър, той не е в състояние да живее и диша. Без любов е невъзможен.
Ингмар Бергман
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
Следваща