Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Театър" - страница 3
Театър просто ме изпълва толкова много.
Лиа Мишел
В театъра идват не за да гледат сълзи, а за да слушат речите, които ги изтръгват.
Дени Дидро
Скучен е театърът, когато на сцената виждаш не хора, а актьори.
Василий Ключевски
Отивам на театър, за да се забавлявам. Не искам да гледам пиеси за насилие, содомия и наркомания - всичко това си го имам в къщи.
Питър Кук
Мисля, че всяко класическо образование в театъра е от огромна стойност.
Вивиан Лий
Изкуството на театъра е действието. Това е изследване на ангажираността. Самата дума е действие. Да "кажеш" думата, така че да я направиш чуваема и разбираема за всички в театъра, е именно ангажираност; това е висше изкуство: да видите едно човешко същество да говори от сцената на хиляди други, подобни на него, казвайки: "Тези думи, които говоря са "истина", а не нещо приблизително. Те са Божията истина и аз ги потвърждавам с моя живот", което актьорът прави на сцената.
Дейвид Мамет
Киното няма да умре, докато в театрите е тъмно.
Самюъл Голдуин
В театъра на постоянна длъжност може да разчита само един човек - нощният пазач.
Талула Банкхед
Театър - единственото място, където бедните могат да гледат на богатите от високо.
Уил Роджърс
Най-хубавата нощ в живота ми беше гледането на японския театър Но. Виждал съм го само веднъж, но дори го казвам сега, си мисля: "Как мога да имам това изживяване отново?" Беше толкова хипнотизиращо, толкова сложно и толкова първично; Не можех да повярвам.
Вивиан Уестууд
Ще се срещнем в театъра тази вечер. Ще ви задържа мястото, докато стигнете. След като стигнете там; ти си сам.
Граучо Маркс
Повече няма да се върна нито в киното, нито в театъра. Сега главният ми проект е да не правя нищо и да се наслаждавам на живота.
Жан-Пол Белмондо
Грешката в театъра е по-драматична и уродлива, от колкото във всяка друга писмена форма.
Лилиан Хелман
Не разбирам онези, които прекарват часове в театъра, наблюдавайки сцени между хора, които не биха слушали пет минути в реалния живот.
Натали Барни
Театърът достига до толкова различни демографски групи, колкото може сега.
Нийл Патрик Харис
Така че свърших справедливата си част от театъра. Освен това имах голям късмет, че успях да идвам в Ню Йорк два или три пъти годишно, само за да видя възможно най-много представления. Мисля, че театралната култура на живо тук е невероятна.
Нийл Патрик Харис
Театърът е начинът, по който за първи път се сблъсках с изкуство на всяко ниво.
Патрик Марбър
Ходех с родителите си и ми харесваше, бях в училищни пиеси и започнах да чета пиеси, преди да започна да чета романи. Ще го защитавам до дупка. Когато театърът е добър, е страхотен.
Патрик Марбър
Актьор без театър не може да съществува.
Андрей Миронов
Умът ви просто отива на най-лудата идея да примамвате хората в театъра и тогава пишете сценария си около тези елементи.
Робърт Родригес
Театърът е духовен и социален рентген на своето време.
Стела Адлер
Просто за мен киното и театърът са напълно различни области на приложение за занаяти, различни дисциплини, ако желаете.
Хюго Уивинг
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща