Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Театър" - страница 2
Парите са двигател на войната, любовта и театъра.
Теофил Готие
Бях такова дете, което се местеше ужасно много. Нямах много приятели. Театъра наистина представляваше за мен другарството.
Франсис Форд Копола
Мисля, че киното, което харесваш, има повече общо с мълчанието, а театърът, който харесваш, има повече общо с езика.
Бен Кингсли
Истинският театър на войната на половете е домашното огнище.
Джърмейн Гриър
Мисля че филмът е свят на режисьори. Театърът е място на актьори.
Диего Луна
Театър - висша инстанция за решения на житейски въпроси.
Александър Херцен
Пиша за публика, която харесва това, което харесвам, чете това, което чета, мисли за нещата, за които мисля. В много отношения това ме противопоставя на хората, които ходят на театър като цяло.
Ерик Богосян
Нашият живот, както и моят театър, е абсурден, смешен, нищожен и нещастен.
Йожен Йонеско
Вярвам, че в един голям град или дори в малък град или село големият театър е външният и видим признак на вътрешна и вероятна култура.
Лорънс Оливие
Тя е оставена от Аристоксен, който с много умение и труд класифицира и подрежда в нея различните модуси. В съответствие с него и като се обърне внимание на тези теории, човек може лесно да доведе един театър до съвършенство от гледна точка на природата на гласа, така че да достави удоволствие на публиката.
Витрувий
Следователно древните архитекти, следвайки стъпките на природата, усъвършенстваха възходящите редици седалки в театрите от своите изследвания на възходящия глас и посредством каноничната теория на математиците и тази на музикантите се опитаха да направят всеки изречен глас на сцената идват с по-голяма яснота и сладост за ушите на публиката. Защото точно както музикалните инструменти са доведени до съвършенство на чистотата на звука на техните струни с помощта на бронзови плочи или хорна, така и древните са измислили методи за увеличаване на силата на гласа в театрите чрез прилагането на хармоници.
Витрувий
Виждам единството на творчеството в изкуството на театъра, филма, телевизията, естрадата. Четири музи, а ти си един...
Анатоли Папанов
Целият свят е театър, а ние всички сме актьори по неволя. Всесилната съдба разпределя ролите и небесата следят за нашата игра!
Пиер дьо Ронсар
След като влезете в темпото си, камерата става като друг човек в стаята. Това е като да си в един много малък театър, където няма да се измъкнеш от нищо, защото публиката е на сантиметри далеч от теб.
Сафрън Бъроуз
Но театърът, поради своята природа, както текст, изображения, мултимедийни ефекти, има по-широка база за комуникация с публика. Затова го наричам най-социалното от различните форми на изкуство.
Уоле Шоинка
Има нещо за театъра, което кара пръстите ми да изтръпват.
Уоле Шоинка
Е, първо ще кажа, че най-добре оживявам в театъра.
Уоле Шоинка
Също така, аз искам да достигна до хората, а театъра не винаги е най-добрият път за това.
Харви Фиърстайн
Театъра, както и всеки голям художник, трябва да отговори на най-благородните течения на съвременният живот. Иначе става мъртво учреждение.
Владимир Немирович-Данченко
Театърът, литературата, художественият израз, който не говори за своето време, няма значение.
Дарио Фо
Партизанската ситуация в италианския театър, особено в Централна Италия, се влоши до такава степен, че представлява сериозна опасност за войските, линиите за доставки, военната индустрия и икономическия потенциал. Борбата с партизаните трябва да се води с всички средства, с които разполагаме, и с най-голяма строгост. Ще защитя всеки командир, който превишава обичайната ни сдържаност в избора на методи при изпълнение на своите заповеди, е по-добре от неуспех или небрежност към действие.
Алберт Кеселринг
Дълга връзка с жена е възможна, само ако с нея можете заедно да се смеете в театъра. Ако можете заедно да мълчите. Ако можете заедно да тъгувате. Иначе всичко е отива по дяволите.
Курт Тухолски
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща