Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Театър"
Дали хората ходят на театър, защото кашлят, или кашлят, защото ходят на театър?
Пиер Данинос
Всеки човек под шапката си има свой театър, където се разгръщат драми, често по-сложни от тези, които са в театрите.
Томас Карлайл
Добър театрален критик е този, който разбира какво се случва в театъра по негово време. Големият театрален критик обаче разибира и това, което не се случва.
Кенет Тайнън
Театъра - не отразяващо стъкло, а увеличаващо стъкло.
Владимир Маяковски
Както душата вижда сънища, тя е театър, актьори и публика.
Джоузеф Адисън
Актьорите са агенти на промяната. Един филм, частица театър, музика или книга може да промени. Това може да промени света.
Алън Рикман
Когато дойда в театъра, се чувствам в безопасност. Обичам публиката. Обичам хората и играя, защото обичам да доставям удоволствие на хората.
Вивиан Лий
И най-строгата защита на свободата на словото няма да предпази човека от фалшива аларма за пожар в театъра и последвалата я паника.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Какво е това Вселена? Това е голям театър. А на театъра е нужна публика. Ние сме публиката. Живота на Земята е създаден за това, че да свидетелства и да се наслаждава на спектакъла. Ето затова сме тук. Ако на вас не ви нрави пиесата - теглете и чертата!
Рей Бредбъри
Петнадесет години преди да стана екранен актьор, бях в театъра. Голяма част от работата ми беше комедия, която обичах да правя. По-трудно е.
Бен Кингсли
В театъра режисьорът е Бог, но актьорите, уви, са атеисти.
Жарко Петан
В съответствие с предходните изследвания върху математическите принципи, нека бъдат направени бронзови съдове, пропорционални на размера на театъра, и нека бъдат така оформени, че при докосване да могат да произвеждат една с друга нотите на четвъртата, петата, и така нататък до двойната октава.
Витрувий
Това е Великият театър на живота. Входът е безплатен, но данъкът е смъртоносен. Идваш, когато можеш, и си тръгваш, когато трябва. Шоуто е непрекъснато. Лека нощ.
Робъртсън Дейвис
Сега защо киното трябва да следва формите на театър и живопис, а не на методологията на езика, която позволява изцяло нови концепции за идеи да възникнат от комбинацията от две конкретни денотации на два конкретни обекта?
Сергей Айзенщайн
Думата театър идва от гърците. Това означава мястото на видимост. Това е мястото, където хората идват да видят истината за живота и социалната ситуация.
Стела Адлер
Истинското ми обучение като актьор беше, когато започнах да се занимавам с театър.
Стив Бушеми
Всеки човек по улиците на Ню Йорк е тип. Градът е един голям театър, където всички са на показ.
Джери Рубин
Няма нищо по-висше, от четенето. Книгите са главният източник на удоволствие и вдъхновение, по-важни, от театъра, киното или изобразителното изкуство.
Джон Малкович
Аз считам театъра за сериозна професия, която прави или би трябвало да направи човека по-човечен, което значи по-малко самотен.
Артър Милър
В театъра талантливите ме обичаха, бездарните ме ненавиждаха, а нищожествата направо ме хапеха и разкъсваха на части.
Фаина Раневска
Никой театър не би могъл нормално да се развива, докато я има пъпната връзка между това, което става на сцената, и онова, което се случва извън нея.
Кенет Тайнън
Театърът е глагол преди да е съществително, действие, преди да е място.
Марта Греъм
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща