Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прогрес" - страница 3
Това ме накара да разбера, че синдикализмът, инструментът за освобождаване на работническата класа и за социалната промяна, може и наистина трябва да бъде инструмент за индустриален прогрес.
Леон Жуо
Историята на науката показва, че прогресът на науката постоянно е бил възпрепятстван от тираничното влияние на определени схващания, които най-накрая се възприемат като догми.
Луи дьо Бройл
Държавата трябва да се управлява от някой, който наистина обича народа и земята си и който споделя парите и прогреса. Аз имам всичко това, само че съм невежа.
Панчо Виля
Ако людоедът се храни с вилица и с нож, това прогрес ли е? (183)
Станислав Йежи Лец
Викнат ли: "Да живее прогресът!", винаги питайте: "Прогресът на какво?" (430)
Станислав Йежи Лец
Хората именно правят историята и това в крайна сметка се разбира от всички. В периодите, когато няма лидер, обществото замира. Прогрес настъпва едва когато смели и опитни лидери използват възможността да променят нещата към по-добро.
Хари С. Труман
Вярвам че човекът избирайки прогреса може да намери нова единност чрез пълното развитие на всичките си човешки сили, които са представени в три ориентации. Те могат да бъдат представени отделно или заедно” биофилия, любов към човечеството и природата, и независимост и свобода.
Ерих Фром
Живеем в много странно време и с удивление отбелязваме, че прогресът върви ръка за ръка с варварството.
Зигмунд Фройд
Навсякъде по света дивият живот, за който пиша, е в смъртна опасност. Той е унищожаван от това, което наричаме прогрес на цивилизацията.
Джералд Даръл
Свободата е дъхът на прогреса.
Робърт Ингерсол
Човечеството играе добре ролята си на божество в религията на прогреса.
Сергей Булгаков
Човешкият прогрес никога не е бил оформен от коментатори, оплакващи се или циници.
Тони Блеър
Неудовлетвореността е източник не само на страдания, но и прогрес в живота на отделни хора и цели народи.
Бертолд Ауербах
Войната във Виетнам е направила милионерите милиардери, а войната в Ирак е направила милиардерите трилионери. Ето това е, което аз наричам прогрес.
Кърт Вонегът
Прогрес - това е движение в кръг, но все по-бързо.
Леонард Луис Левинсън
Ако само един човек е наясно с възможността да живее без да яде месо, това би означавало не само фундаментална икономическа революция, но значителен прогрес в морала и обществото.
Морис Метерлинк
Държавата е и винаги е била единственият голям враг на човешката раса, нейната свобода, щастие и прогрес.
Мъри Ротбард
Архитектурата винаги ще изразява техническия и социален прогрес на страната, в която се осъществява. Ако искаме да му дадем човешкото съдържание, което му липсва, трябва да участваме в политическата борба.
Оскар Нимайер
Изменяш, съхраняваш, или продължаваш, мениш, - ето това наистина съставлява нормалния човешки живот, и следователно, прогресът.
Пиер Льору
Животът си заслужава, ако човек може да допринесе по някакъв малък начин за тази безкрайна верига от прогрес.
Пол Дирак
Прогреса е неизбежен, а неговото прекратяване би означавало гибел на цивилизацията.
Андрей Сахаров
Технологиите са важен елемент в прогрес. Вижте, винаги можем да направим нещо по-добро. Можем да подобрим водната технология или енергийната ефективност. Винаги има напредък, използвайки технологиите и оттам започват иновациите.
Сантяго Калатрава
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща