Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сграда" - страница 6
Нова сграда трябва да достави усещане за надежда.
Сантяго Калатрава
Не исках да правя стереотипни сгради.
Сантяго Калатрава
Просто искам да построя най-добрите сгради. Не е за мен, а за сградите, създавайки пространство, където обществото може да се събира и да се чуди на красотата и природата.
Сантяго Калатрава
Движението на много хора през сграда може да бъде музикално, ако движението е хармонично, рационално, но изпълнено с живот и усещане.
Сантяго Калатрава
Тук дяволът е по-силен, защото има страшно високи сгради. Има толкова много небостъргачи, засенчват небето и Бог не може да види какво става долу.
Стивън Келман
Архитектурата е изкуство по договаряне и е силно политическо, и ако искате да направите сгради, е необходима дипломация.
Том Мейн
Кой съм аз като архитект и историята на работата ми - това е ясно за всеки, който ме наеме. Но влизам буквално с нищо в мозъка си за това как ще изглежда сградата.
Том Мейн
В Париж трябва да има присъствие. Историята става най-интересна, когато се сравнява с настоящето. Искам да кажа, че има цяла група хора, които искат да строят нови сгради, които приличат на стари сгради.
Том Мейн
Спомените ни са като градове: разрушаваме някои сгради и използваме развалините, за да построим нови.
Том Полък
Нашето наследство - и ваше, и мое - не са каменни сгради или декари земя, а смелостта и кръвта във вените ни, завещани от бащите ни.
Флетчър Прат
Сградите са "хуманни" само когато насърчават мирното човешко съжителство.
Фрай Ото
Архитектурният ми стремеж беше да проектирам нови видове сгради, за да помагам на бедните хора, особено след природни бедствия и катастрофи... Ще използвам каквото ми остава времето, за да продължа да правя това, което правя, което е да помогна на човечеството.
Фрай Ото
Когато хората ме осъждат, че проектирам емблематични сгради в градовете и нямам представа какво е град, те не са си свършили домашното. Започнах в градския дизайн и градоустройството. Просто, когато излязох от училище, нямаше много пазар за това. Все още няма.
Франк Гери
Само защото сте архитект и правите прилични сгради, не означава, че изведнъж можете да станете сценограф за един от най-добрите танцьори на авангард в света.
Франк Гери
Деветдесет процента от сградите, в които живеем и около, не са архитектура. Не, това не е точно - 98 процента.
Франк Гери
Чувството, че никога не е живяла на този свят, я изненада. Беше факт. Тя никога не беше живяла. Дори като дете, доколкото си спомняше, тя не бе правила нищо друго, освен да търпи... Не разбираше защо, но изправена пред тези разлагащи се сгради и разпръснати треви, тя беше нищо друго освен дете, което никога не е живяло.
Хан Канг
Но когато излязохте от тази сграда, вие създадохте нова история, в която трябва да живеем сега.
Ханк Грийн
Аз лично никога няма да забравя, че хората са по-важни от сградите.
Харви Милк
Дори в части от витрината на столицата на Пхенян можете да се разхождате по средата на главната улица през нощта, без да можете да видите сградите от двете страни.
Барбара Демик
Архитектурата е ограничена до толкова ограничен речник. Сграда е или висок или периметър или градска къща.
Бярке Ингелс
Всички комикси се провеждат в изградена среда и аз много добре рисувах хора и животни и такива неща, но не бях изразходвал много енергия за рисуване на сгради. Така си помислих, може би бих могъл и тогава станах архитект.
Бярке Ингелс
Ако наистина имаше криза и ако тази криза беше причинена от нашите емисии, щяхте поне да видите някои признаци. Не само наводнени градове, десетки хиляди мъртви хора и цели нации, изравнени на купища съборени сгради. Ще видите някои ограничения. Но не. И никой не говори за това.
Грета Тунберг
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
Следваща