Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сграда" - страница 5
Да бъдеш в сградата със Сара Пейлин тази нощ е трансформиращо и странно обезпокоително преживяване. Това е малко като да имате достъп на ниво пещера на живо за сцената с изтръгване на сърцето с голи ръце в Индиана Джоунс и Храмът на обречените.
Мат Таиби
Започва с пропорциите. Архитектурата е изкуството на равновесието; точно както тялото се управлява от точни закони – дължина на ръцете, краката, положение на мускулите – една сграда се подчинява на правила, които гарантират нейната хармония. Подреждането на нещата е ключът към една фасада, красотата на храма произтича от реда, артикулацията на елементите един спрямо друг.
Матиас Енар
Не може върху основата на глупостта да се издигне сградата на ума.
Мигел де Сервантес
Така че тествам всички сгради, които правя, като си задавам въпроса дали тази сграда е възможна, можело ли е да е била построена преди 50 години или преди сто години.
Минору Ямасаки
Какво си помислих за Принстън? Е, отговорът на този въпрос изисква история. Когато пристигнах за първи път, се огледах около себе си готическите сгради - по-млади, по-късно научих, от много от джамиите в този град, но направени чрез обработка с киселина и гениална каменна зидария, за да изглеждат по-стари...
Мохсин Хамид
Когато хора с власт видят, че се случват неща, които не одобряват, те хвърлят бомби и изпращат танкове. Когато хора без власт видят, че се случват неща, които не одобряват, те разбиват витрини на магазини, взривяват се на многолюдни места и вкарват самолети в сгради. Фактът, че и двата метода се оказаха забележително неуспешни при промяна на нещата, не пречи на хората да продължат по същия начин.
Н. Т. Райт
Да станеш най-великото си аз е по-скоро за простите избори, които всеки прави всеки ден, в най-лошите си моменти, в най-добрите си моменти и много други между тях. Това са тези избори, ежедневните действия, които след това ви позволяват да реализирате най-големите си мечти и страсти, позволяват ви да промените света, да ви позволяват да бъдете свръхчовеци и, по дяволите, може би дори да прескочите висока сграда от един път.
Ник Ортнър
Мултикултуралността му се осъществяваше в конгресни зали, конферентни сгради и скъпи хотели. За него интеграцията беше търсенето на по-малко забрадки и повече кожа, търсене на ексклузивно вино или необичайна дестинация за пътуване.
Олга Грязнова
Най-вече исках да блъскам главата си в стената. Само мисълта за целостта на сградата ме задържа.
Андреас Ешбах
Първите ми сгради, когато бях на около 30, бяха отхвърлени по естетически причини.
Петер Зумтор
За да се проектират сгради със сензитивна връзка с живота, човек трябва да мисли по начин, който надхвърля формата и конструкцията.
Петер Зумтор
Разбира се, градът се хранеше с цялата пот и труд на миньорите и бедните селекционери в равнините отдолу, но в тези грандиозни каменни сгради те можеха да фалират или да те обесят, както пожелаят.
Питър Кери
Така че това, което някога се побираше в сграда, сега се побира в джоба ви, това, което сега се побира в джоба ви, ще се побере в кръвните клетки след 25 години.
Рей Кързуайл
Не ми харесва идеята, че първата подготовка, когато започнете да проектирате сградата, трябва да постави вашия етикет. Мисля, че това не е честно. Не е честно към сградата или към хората, към клиента, защото всяка сграда разказва различна история.
Ренцо Пиано
Не искам да съм романтичен, но едно от най-важните неща е да имаш щастливи сгради... все едно да имаш семейство с много деца.
Ренцо Пиано
Войната в сградата е наука, която прилича най-много на шаха.
Андрей Левицки
Едно от нещата, които виждате в Ню Йорк е, че офисите поддържат светлините си през нощта. Гордеят се със сградата си. Страхотно. Но те трябва да намерят друг начин да се гордеят, без да изтощават енергия.
Ричард Роджърс
Както на никоя сграда не липсва архитектура, така на нито един избор не липсва контекст.
Ричард Талер
Дори сградата, която е била издигната внимателно в продължение на няколко месеца, можеше да се срути от най-малкият натиск.
Сала Симука
Много е атмосферно. Това не е сграда, която е тежко изявление в силуета. Нуждаем се от височината; в противен случай сградата почти изчезва, защото е толкова стройна.
Сантяго Калатрава
Архитектът е не само режисьорът, но е и композиторът. И като композитор архитектът внася усещане за творчество във всяка сграда.
Сантяго Калатрава
Тъй както сградата е устойчива на сили, действащи върху нея, човек трябва да бъде еднакво упорит в живота.
Сантяго Калатрава
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
Следваща