Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сграда" - страница 3
Печално е да се крепиш на чужда слава, защото с падането на тези устои се разрушава и цялата сграда.
Ювенал
Не знам докъде ще стигне Лондон - колкото по-високи са сградите, толкова по-нисък е моралът.
Ноел Кауърд
Трябва да се внимава всички сгради да са добре осветени: в тези на страната това е лесно постижимо, тъй като стената на съседа няма вероятност да пречи на светлината.
Витрувий
Очертават се платната и улиците на града, остава да се реши изборът на места за удобство и използване на държавата; за свещени сгради, за форума и за други обществени сгради.
Витрувий
Руините обявяват, че сградата е била красива.
Мохсин Хамид
Колкото повече изучава историята на сградата на американската нация, толкова по-ясно става, че може да бъде справедливо описан като лабораторен експеримент в разбирането и решаването на световните проблеми на утрешния ден.
Никълъс Мъри Бътлър
Решението да пиша на пълен работен ден означаваше, че не мога да си позволя да купя къща. Един приятел любезно ми предложи да използвам апартамента му в тридесет и шест етажна сграда, пълна с младоженци в южната част на Джакарта. Първоначално работното ми пространство не ми хареса, но пейзажите и всичко, което се случва навън, ми въздействаха магически.
Андреа Хирата
Не ме интересува главно какво означават сградите като символи или носители на идеи.
Петер Зумтор
Когато се съсредоточа върху конкретен обект или място, за което смятам да проектирам сграда, се опитвам да опитам дълбочините, формата, историята и чувствените си качества.
Петер Зумтор
Повечето сгради, независимо дали са готически катедрали или романски, бяха високотехнологични за своето време.
Ричард Роджърс
Архитектурата е свързана с обществено пространство, държано от сгради.
Ричард Роджърс
Във Флоренция класическите сгради са разположени срещу средновековни сгради. Това е онзи контраст, който ни харесва.
Ричард Роджърс
Той четеше градът, като книга, като разказ за невидими сгради, погълнати от истории.
Сеес Нотебоом
В Япония има по-малко култура на запазване на стари сгради, отколкото в Европа.
Тадао Андо
Италия е пълна с исторически сгради. И Европа има голяма история на философията от Гърция до днес. Прочетох всички тези книги и виждам тези сгради и си мисля къде стоя, когато проектирам архитектурата си.
Тадао Андо
Има толкова много ограничения за архитекта, че обществените сгради почти никога не се чувстват свободни или приятни.
Тойо Ито
Една война с присъстващите я човешки страдания трябва, когато това зло е неизбежно, трябва да бъде раздробено повече от сгради: Тя трябва да разруши основите на мисълта и да създаде отново. Само така всеки отделен участник участва в катаклизма и разбира целта на жертвата.
Уоле Шоинка
База скочих от една от най-високите сгради в света.
Феликс Баумгартнер
Целта не е необходима, за да направи сградата красива.
Филип Джонсън
Няма по-лошо чувство от това да видя сградите си и да осъзная грешките.
Филип Джонсън
Има хора, които проектират сгради, които не са технически и финансово добри, и има такива, които го правят. Две категории - просто.
Франк Гери
Не мисля, че всички сгради трябва да са емблематични, но историята на света ни показа, че културите изграждат емблематични сгради за основните си обществени сгради.
Франк Гери
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща