Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сграда" - страница 2
Всички неща... изглежда са съставени и произведени от обединяването на тези елементи, така че те са били разпределени от природата сред безкраен брой видове неща. Затова смятах, че е правилно да разгледам многообразието и практическите особености на тези неща, както и качествата, които те показват в сградите, така че хората, които възнамеряват да строят, да ги разберат и така да не правят грешка, но да могат да събират материали, които са подходящи за използване в техните сгради.
Витрувий
Тъй като такива много могъщи царе не са презирали стени, изградени от тухли, въпреки че... често са ги имали не само от зидария или камък, но дори и от мрамор, мисля, че не трябва да се отхвърлят сгради, направени от тухла, при условие, че са правилно "отгоре".
Витрувий
Но базилики с най-голямо достойнство и красота също могат да бъдат построени в стила на тази, която аз издигнах и чиято сграда ръководих във Фано.
Витрувий
Няма нищо, за което един архитект да посвети повече мисъл, отколкото за точните пропорции на сградата си спрямо определена част, избрана за стандарт.
Витрувий
А сградата трябва да е като човешко същество. трябва да има цялост за него, нещо, което е много важно.
Минору Ямасаки
Ако погледнете сградите, ще откриете, че едната част изглежда така, с¤каш е проектирана от един човек, а вие обикал¤те и разглеждате друга фасада и изглежда, с¤каш е проектирана от друг човек, разбирате ли.
Минору Ямасаки
Защото, ако разберем как тр¤бва да се произведе една сграда и намерим начин тя да бъде по-просто произведена, тогава очевидно ние допринас¤ме за по-лесното изграждане на по-добри сгради.
Минору Ямасаки
От сграда точно пред прозорците ми мога да наблюдавам скоростта на изгревите и залезите. Гласовете на децата, които играят, смеят се, викат и плачат на детската площадка, пълзят до осмия етаж, където пиша. Гласовете им звучат толкова невинно от разстояние.
Андреа Хирата
Няма причина да се проектират сгради, които са по-базови и праволинейни, защото с бетон можете да покриете почти всяко пространство.
Оскар Нимайер
Моите сгради трябва да имат емоционално ядро - пространство, което само по себе си има емоционално приятно усещане.
Петер Зумтор
Обикновено архитектите предоставят услуга. Те изпълняват това, което другите искат. Не правя това. Обичам да развивам използването на сградата заедно с клиента, в процес, така че докато вървим заедно да станем по-интелигентни.
Петер Зумтор
Рим не е виждал модерна сграда от повече от половин век. Това е град, замръзнал във времето.
Ричард Майер
Беше много необичайно да се използва хубост като част от сграда.
Робърт Вентури
Основната цел на интериора на сградите е да заграждат, а не директно пространство, и да отделят вътрешността от външната страна.
Робърт Вентури
Колкото по-сложни ставаме, колкото по-напреднали стават нашите сгради и превозни средства, толкова по-уязвими сме.
Стивън Амброуз
Когато проектирам сгради, мисля за цялостната композиция, толкова, колкото частите на тялото да се поберат. На всичкото отгоре мисля за това как хората ще се приближат към сградата и ще изживеят това пространство.
Тадао Андо
Нивото на детайлност и изработка е нещо, което е вписано в оригиналната дизайнерска концепция. И така, когато започвам да рисувам, знам какъв детайл искам да има сградата.
Тадао Андо
Моите сгради не говорят с думи, а с помощта на собствената си простор.
Том Мейн
Предполагам, че не мога да бъда страхотен архитект. Големите архитекти имат разпознаваем стил. Но ако всяка сграда, която направих, беше една и съща, би било доста скучно.
Филип Джонсън
Хюстън несъмнено е моят град на витрина. Запазих всичките си най-добри сгради за Хюстън.
Филип Джонсън
Архитектите трябва да станат дизайнери на екосистеми. Не само дизайнери на красиви фасади или красиви скулптури, но системи на икономика и екология, при които канализираме потока не само на хората, но и потока на ресурси през нашите градове и сгради.
Бярке Ингелс
Гъст дим като стадо черни коне се извисяваше над масивната сграда и беше повяван наоколо от вятъра.
Исмаил Кадаре
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща