Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Данни" - страница 2
Имам идеята, че маратонките се основават на един вид култова идея – че краката ни са дефектни и имаме нужда от обувки, за да коригираме тези недостатъци. Обувните компании се занимават с продажба на обувки. Но няма доказателства от производителите на маратонки, че са прави. Няма научни данни, че маратонките намаляват нараняванията.
Кристофър Макдугъл
Информационната ера предлага много на човечеството и ми се иска да мисля, че ще се справим с предизвикателствата, пред които ще ни изправи. Но е жизнено важно да помним, че информацията - в смисъла на сурови данни - не е знание, че знанието не е мъдрост и че мъдростта не е предвидливост. Все пак информацията е първата съществена стъпка към всяко от тях.
Артър Кларк
Не виждам логика да се отхвърлят данните само защото изглеждат невероятни.
Фред Хойл
Информацията е само парченца данни. Знанието ги сглобява. Мъдростта ги превъзхожда.
Рам Дас
Който разполага с данните има силата.
Тим О'Райли
Здравеопазването е една от областите, в които отворените данни потенциално ще стартират най-скоро и ще имат най-голямо въздействие.
Тим О'Райли
Това беше едно от най-изненадващите ми открития, когато се впуснах в историята на среднизъм: Когато всъщност получите данните, рядко улавяте някого. Което тогава поставя въпроса, защо използваме това като еталонен стандарт за хората?
Тод Роуз
Като учен не трябва да вземате решения без данните.
Франсис Колинс
Като цяло от тези данни са възможни определени заключения. Те не успяват да докажат, че психотерапията, фройдистка или друга, улеснява възстановяването на невротични пациенти.
Ханс Айзенк
Независимо дали разглеждаме капитализма, данъците, бизнеса или правителството, данните показват ясен и последователен модел: 70 процента от американците подкрепят системата за свободно предприемачество и не подкрепят голямото правителство.
Артър К. Брукс
Истината е, че относителният доход не е пряко свързан с щастието. Данните от безпартийно социално проучване ясно показват, че големият двигател на щастието е спечеленият успех: вярата на човек, че е създал стойност в живота си или в живота на другите.
Артър К. Брукс
Данните са тъканта на съвременния свят: точно както вървим по тротоарите, така проследяваме пътищата през данните и изграждаме знания и продукти от тях.
Бен Голдейкър
Удивителни неща се случват, когато събирате отделни части от информацията в по-големи свързани масиви от данни: смисълът се появява, докато създавате факти от цифри.
Бен Голдейкър
Лекарите и пациентите се нуждаят от възможно най-много данни, за да вземат информирано решение за това кое лечение е най-добро.
Бен Голдейкър
Множественото число на анекдотите не е данни.
Бен Голдейкър
Не мисля, че има някакво глобално затопляне. Не виждам статистическите данни за това.
Вацлав Клаус
Аз лично мисля, че честното разкриване, вместо скриването на субективни ценности, създава по-честна и надеждна журналистика. Но никоя журналистика - от най-обективната в стилистично отношение до най-наглото мнение - няма реална стойност, освен ако не е основана на факти, доказателства и проверими данни.
Глен Грийнуолд
Трябва да научим студентите, както и ръководителите, как да провеждат експерименти, как да изследват данните и как да използват тези инструменти за вземане на по-добри решения.
Дан Ариели
Няма да позволя на данните ми за продажбите да диктуват това, което казвам в блога, защото блогът е това, което искам да кажа.
Джон Скалзи
Пътуващият, разбира се, трябва винаги да бъде предпазлив от прекалено широкото обобщение. Но аз съм американец и оскъдността на данните не ме спира да правя излишни неясни концептуални изявления и, ако е необходимо, да следя тези изявления с войски.
Джордж Сондърс
Като писател на цифрови технологии съм имал повече от един бивш студент и колега да ми разказват за цифрови превключватели, които са обслужвали, чрез които повикванията и данните се пренасочват към правителствени сървъри или алгоритмите за големи данни, които са написали, за да се използват на нашите електронни писма от разузнавателни агенции.
Дъглас Рушкоф
Премахнато от "Gmail" не означава непременно премахнато от всички сървъри на Гугъл. Всъщност старите ви имейли са набор от данни, от които Гугъл моделира нашето поведение - истинският продукт, който предлага на своите рекламодатели.
Дъглас Рушкоф
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща