Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Брат" - страница 3
Имах страхотно време в детството, когато живеех с братята си, много се забавлявахме, но винаги се чувствах самотен.
Майкъл Джексън
Братя Райт прелетяха през димната завеса на невъзможността.
Дороти Бранд
Обичам и едновременно с това не обичам паяците. Тази мания споделям със своите сестри и братя. Моите чувства биха могли да бъдат сравнени едновременно с привличането и с отвращението. По време на семейните ни сбирки, можехме с часове да говорим за паяците, пребягвайки до подробни и ужасни описания.
Луис Бунюел
Тази година ще отпразнуваме 200-годишнината от деня на битката при Бородино и как да не си спомним Лермонтов и неговите герои-чудо? Помним тези думи от детството, от училище, помним тези войници, които преди битката за Москва се кълняха във вярност на отечеството и мечтаеха да умрат за него. Помниш ли какво казаха? И ние ще помним Есенин, всички ще помним нашето величие. Така че нека запомним тези думи:"Да умрем близо до Москва,Как загинаха нашите братя!И обещахме да умремИ клетвата за вярност беше спазена".
Владимир Путин
Когато си избирате жена, вие не само трябва да бъдете неин съпруг, но и баща и майка и брат, защото тя напуска семейството, за да бъде с вас и да следва вашия път. Затова и дайте правото да вижда във вас милостта на баща ви, нежността на майка ви и приятелството на брат ви.
Александра Фьодоровна Романова
Преди да се омъжите е необходимо да изучите не само съпруга, но и неговите роднини и техните взаимоотношения. Попитайте дали той разбира, че съпругата е по-важна от бащата и майката и още повече от братята и сестрите. Ако той разбира това - добре, ако не го разбира - обяснете му и го попитайте дали е съгласен с това. Ако снаряд удари къщата и нещо падне върху съпругата и сестра му - от кой край трябва да се тежеста, за да се освободят жените? По християнски е правилно да се започне от края, където е съпругата. Ако той не разбира това, тогава сключването на брак с такъв мъж е необмислено. Има и друг вариант за това какво да направите: можете да станете толкова ценен човек за съпруга си, че той да седи в краката ви като в краката на своята принцеса, часове наред, не получавайки нищо в замяна и само да ви гледа с радост в очите. Вие трябва да се постараете той да ви заобича толкова много.
Дмитрий Смирнов
Брат ми, който беше по-голям, беше талантливият, много по-талантлив от мен.
Морис Сендак
Исках да покажа на света истината! Покажете живота на моя народ, покажете моя живот. И в отговор той получи куршуми от моите собствени братя.
Тупак Шакур
Родителите ми бяха доста безгрижни, но имаше някои неща, по отношение на които бяха много строги. На брат ми бяхме казани никога да не отказваме човек в нужда. И нямаше значение какво мислим за мотивите им, дали наистина са имали нужда или не.
Хишам Матар
Ако консерваторът е по-малко загрижен от братята си либерали да увеличат "ползите" за социално осигуряване, това е, защото той е по-загрижен от братята си либерали хората да бъдат свободни през целия си живот да харчат печалбите си, когато и както намерят за добре.
Бари Голдуотър
Брат ми си мисли, че е пиле - не му говорим за това, защото имаме нужда от яйца.
Граучо Маркс
В ужас ние наблюдаваме, че капитализма, подобно на своя брат социализма обявен за мъртъв, страда от мания за величие...
Гюнтер Грас
Братя и сестри от Египет, вие сте дали на света най-ценния дар: вярата, че в крайна сметка правото ще надделее.
Дезмънд Туту
Свободен - да, ти си свободен, както и аз; равен на мен - да, но брат - това е съвсем друг въпрос.
Жул Ренар
И Америка също е заблуда, най-великата от всички. Бялата раса вярва - вярва с цялото си сърце - че е в правото им да вземат земята. Да убият индианците. Направиха война. Укротиха братята им. Тази нация не трябва да съществува, ако има някаква справедливост в света, защото нейните основи са убийство, кражба и жестокост. И все пак ние сме тук.
Колсън Уайтхед
Социализмът, както и неговият брат атеизмът, е произлязъл от отчаянието, като противопоставяне на западния католицизъм в морален смисъл, за да замести изгубената морална власт на религията, за да утоли духовната жажда на възжаднялото човечество и да го спаси не с Христа, а пак с насилие."
Фьодор Достоевски
Мюсюлманите и индусите са подобни на двама братя, които в резултат на постоянни вражди са решили да живеят в различни домове.
Малала Юсафзаи
Има разлика между мъдростта и ума, брат ми. Човек може да притежава едното и да бъде лишен от другото.
Маргарет Вайс
Всеки трябва да носи собствената си съдба, независимо от нейната тежест. Никой не може да се опита да поеме съдбата на родител, баба и дядо, брат или сестра, чичо или леля, без да последва някакъв вид страдание.
Марк Уолин
Не те презирам за това, което позволи да ми се случи. Презирам те, защото когато ме освободиха, ти отказа да бъдеш намерен и имах нужда от теб повече от всичко в живота си. Не да си поправям счупените кости, Арджуро. Имах нужда от брат ми, за да поправи разбития ми дух.
Мелина Маркета
Когато пораснах, децата излизаха навън, играха по цял ден и измисляха неща. И аз и братята ми се преструвахме, че масата ни за пикник е кораб едно лято. Нашите велосипеди бяха коне, а дърветата бяха крепости. Превърнахме всичко на света във въображение.
Мери Поуп Озбърн
Мои братя, сестри, братя! От холера излязоха дузина изкусни гафове, които спечелиха международен медал за кражба. - Колко е часът, братко? Хората, които те наричат, се скитаха без часовник цял живот.
Метин Качан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща