Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Брат" - страница 2
Това, че над гениите се смеят, въобще не означава, че ако над някого се смеят, той обезателно е гений. Смели са се над Колумб, смели са се над Фултън, смели са се над братя Райт. Но също така се смеят и над червенокосият клоун Бозо.
Карл Сейгън
В семейството ни имаше голямо напрежение, защото баща ми не искаше да има нищо общо с мен. Той беше щастлив да види брат ми и сестра ми, но не и мен. Не знам защо. Може би беше срам. Не знам. Но той никога не е искал да има нещо общо с мен. Това отхвърляне беше ужасно болезнено и продължи с години.
Карол Вордерман
Ако родителите са неподвижните звезди във вселената на детето, неясно разбираемите, отдалечени, но постоянни небесни сфери, братя и сестри са ослепителните, понякога изгарящи комети, които свирят наблизо.
Алисън Гопник
Учението на Христос се радва на хората, всички братя в Неговите очи, да се обичат един друг.
Леон Буржоа
Но беше наред, всичко беше наред, борбата бе свършила. Беше спечелил победа над себе си. Той обичаше Големия брат.
Джордж Оруел
Израстнах с шестима братя. Така се научих да танцувам - докато чаках за тоалетната.
Боб Хоуп
Брат ми беше спасител в автомивка.
Хени Янгмен
Религиите са много, разумът е един – всички сме братя.
Арчибалд Кронин
Сънят е брат на смъртта.
Омир
Не вярвам в отвъдното, но все пак очаквам отново да видя брат си.
Морис Сендак
Имах брат, който ми беше спасител, направи детството ми поносимо.
Морис Сендак
Брат ми е роден без вкус или желание да бъде професионално осветен.
Огастин Бъроуз
Комиксите и филмите имат много повече общо от, да речем, комикси и книги или филми и книги. Двете форми на изкуство, за мен, изглеждат като доста близки братя и сестри.
Оуен Кинг
Спомням си, че на 10 години разказвах истории на сестрите и брат си. Това е нещо, което направих през юношеството си и дори през двайсетте си години.
Педро Алмодовар
Аз съм твой брат. Трябваше да бъда твой брат, преди някой от нас да се роди. Кармичен дълг. Изглежда, че съм бил Влад Цепеш или Чингис Хан в минал живот.
Роб Търман
Ако братята Райт не бяха заложили живота си на карта, днес нямаше да летим по света. Така че имаме нужда от пионери.
Феликс Баумгартнер
Ако трябва да посъветвам нашите братя във Франция, ще им кажа едно нещо - да се преместят в Израел възможно най-рано. Казвам това на евреите по целия свят, но там мисля, че е задължително и те трябва да се преместят незабавно.
Ариел Шарон
Аз в никакъв случай не съм Гуру, аз съм просто по-голям брат на твоя път, ще помагам, подкрепям, прегръщам. И вие сами ще предприемете стъпки към щастието.
Виталий Гиберт
Да, мъжете са прасета. Освен брат ти, разбира се. Всъщност той е достойно човешко същество. Почти жена.
Джина Шоуолтър
Срам ме е да бъда принуден да го призная - брат ми все още не е разбрал същността на Третото измерение и откровено признава недоверието си в съществуването на Сфера.
Едуин А. Абът
Брат ми знае повече за филмовите комплекти, отколкото аз, защото той работи в Нюйоркската филмова академия.
Елизабет Олсън
Някои хора наричат Бог, други хора наричат Аллах; Искам да видя плода на любовта, искам да видя любовта, любовта да помагам на братята, които може да не са толкова щастливи като нас.
Ем Си Хамър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща