Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Брат"
Всички войни са граждански, защото всички хора са братя.
Франсоа Фенелон
Големият брат те наблюдава.
Джордж Оруел
Може да не обичаш родния си брат, ако е лош човек, но не може да не обичаш отечеството си, каквото и да е то: само важното е тази любов да не застинало доволство от това, каквото е, а желание за усъвършенстване.
Висарион Белински
Точността е брат близнак на честността, а неточността, на безчестието.
Натаниел Хоторн
Напишете думите ми. Не съм гангстер и никога не съм бил. Не съм крадецът, който ви грабва портфейла. Не съм човекът, който краде колата ви. Не съм с хора, които крадат и нараняват другите. Аз съм просто твоят брат, който дава отпор.
Тупак Шакур
Имах по-голям брат, който имаше интерес към литературата, така че бях закърмен с литературата и театъра отрано. Понякога баща ми също работеше в музикални комедии.
Франсис Форд Копола
Правата нямат пол, истината няма цвят; Господ - баща на всички нас, и ние всички - братя.
Фредерик Дъглас
Страхът е брат на омразата.
Лари Нивън
Войната превръща в диви зверове хората, родени да живеят като братя.
Волтер
Моите братя и сестри са най-добрите ми приятели.
Америка Ферера
Аз самият бях възпитаван с брат си, който се казваше Матиас, тъй като той беше мой собствен брат, както от баща, така и от майка; и аз владеех мощно подобренията в своето обучение и изглежда имах както страхотна памет, така и разбиране.
Йосиф Флавий
Никой не избира за себе си родителите, децата, братята и сестрите, затова всички ние избираме любимите.
Октавио Пас
Смъртта е приятел, а сънят е брат на смърта.
Джон Стайнбек
Кой е по-голям приятел, ако не брат на брата?
Салустий
Най-големият грях на човека - това не е ненавистта, а равнодушието към своите братя.
Майка Тереза
Като негов истински брат можех да почувствам, че живея в сенките му, но никога не съм и сега. Живея в неговия блясък.
Майкъл Морпурго
Това са гласовете на моите братя, скъпа; Обичам компанията на вълци.
Анджела Картър
Сестра ми и брат ми, за които не съм говорил досега, бяха значително по-стари от мен; изглеждаше почти така, сякаш принадлежим на различни поколения.
Пиер Лоти
Баща ми беше полицай, преди да се пенсионира. Един от братята ми също е полицай и мисля, че някак се очакваше да направя нещо по тези линии, като да стана пожарникар или нещо подобно.
Райън Рейнолдс
Гледах Италия '90 с майка ми, татко и брат ми, знаете ли, скачаха из къщата, когато бяха дузпите... Би било страхотно да бъда част от това, да имам такова въздействие.
Стивън Джерард
Повече ме интересуват междуличностните отношения - между влюбени семейства, братя и сестри. Ето защо пиша за това как се отнасяме един към друг.
Тери Макмилан
Не исках да отглеждам генетично компрометирано дете. Не исках децата ми да се налага да се борят с масовото отклоняване на вниманието на родителите и последиците от принудата да се грижат за брат си след смъртта ми. Исках генетично перфектно бебе и тъй като това беше нещо, което можех да контролирам, избрах да сложа край на живота му.
Айлет Уолдман
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща