Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лудост" - страница 7
Вярата е силата да се изправите срещу лудостта и хаоса на физическия свят, като същевременно държите на позицията, че нищо външно няма власт над това, което небето има предвид за вас.
Каролайн Мис
Да търсиш неприятности - това не е смелост, това е лудост. Смелостта е готовността на човека разумно да се изправи пред неприятностите, които не може да избегнете.
Алия Изетбегович
...лудостта напуска човек само след като има достатъчно сила.
Катрин Валенте
Винаги съм вярвал, че лудостта е страшна, тъмна и горчива, но се оказа, че когато наистина се потопите в нея, тя е мека и вкусна.
Катрин Стокет
Възможна връзка между "лудост" и гений е една от най-старите и най-устойчиви културни представи.
Кей Редфийлд Джеймисън
Има особен вид болка, възторг, самота и ужас, участващи в този вид лудост... Тя никога няма да свърши, защото лудостта издълбава собствената си реалност.
Кей Редфийлд Джеймисън
Когато бездната се разширява обаче, започвам да се страхувам, че връщането на повърхността може някой ден да не е под мой контрол. Защото на дъното на моята бездна не е смъртта, това е лудост.
Кели Армстронг
Когато стигнахме до входа на сградата с бяла мазилка, разбрах, че училището е това, от което имам най-голяма нужда. Притесненията и приятелите бяха норма за мен. Тук забравих за цялата лудост, за всички кошмари. Това беше моят свят, моето малко кралство...
Кресли Коул
Това е естеството на тази лудост. Тя изпълва небето с баражни балони и очите на хората с омраза.
Крис Клийв
Надеждата може да разстрои човек до степен на лудост.
Лаура Гайего
Тъмната енергия не е точно нула, но първите 122 десетични знака са нула. Това е лудост. Това наистина е едно от най-лудите неща, които някога сме откривали.
Ленард Съскинд
Моментът, когато се достигне границата, когато няма нищо друго освен тъмнина: нещо идва на помощ, което не е реално. По друг начин всичко това е като лудост: луд човек, който не е помогнал от проблемите си с нищо реално, започва да се доверява на това, което не е реално, защото то му помага и има нужда от него, защото истинските неща продължават да не му помагат.
Лидия Дейвис
Англичаните са много снизходителни към епизодите на алкохолна лудост.
Лорънс Озбърн
Лудостта няма нищо общо с това колко успешна може да бъде една религия.
Лорънс Райт
Бруклин е този, който влияе толкова много на хората – винаги е било така. Той може да привлече неприятности под формата на лудост. Ако постоянно ви казват, че сте психопат, накрая ще се окаже истина. Психиатрите имат този стар виц: лудостта е в главата ви.
Маделин Ру
Професорите също се дразнят, може би по-често от другите хора, въпреки че поради професията им лудостта им се забелязва по-рядко.
Майкъл Грубер
Поправете ме, ако греша, но не е ли изтъняла още повече тънката граница между нормалността и лудостта?
Джордж Пиърс
Един мой чичо твърди, че стига само да вземе някой от лудницата и това сигурно ще е най-добрият математик; на това аз отговарям, а така мисли и Дирихле, че математиката изобщо е побъркване, но затова пък не всяка лудост има математически характер.
Готхолд Айзенщайн
Нормалният човек често го избива на лудост, затова пък лудият си живее нормално.
Веселин Георгиев
А и винаги гледната точка на един луд е по-безобидна и по-лесно се приема от хората. В същото време пък в устата на един луд можеш да вкараш много истини, които иначе не биха се преглътнали. Това е великото нещо, което можем да правим в "Комиците" – можеш да си правиш майтап с хората от името на разни образи. ... И аз никога няма да зарежа лудостта – винаги я използвам в професията си.
Христо Гърбов
Голяма лудост е да искаш само ти да си мъдър.
Франсоа дьо Ларошфуко
,,Искам да играя, въпреки че менискусът ми е на парчета. Който винаги е благоразумен, никога не е първи. Единствено искам да играя и да печеля. Лудост ли е? Няма проблем. Ще бъда луд до последния ден на живота ми."
Диего Марадона
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
Следваща