Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лудост" - страница 6
До раздялата ни бях влюбена в него до забрава и бях готова да направя всичко за нежен поглед, за похвала, за знак на внимание. Бях луда по него. С течение на времето упоритостта се добавя към лудостта. Той ми изневери и магията се разсея. Обичах го твърде много.
Валери Трирвайлер
Населението е деморализирано от лудостта на демокрацията.
Василий Аксьонов
Нашият дълг не е да се отървем от лудия, а да отървем лудия от неговата лудост.
Албер Лондр
Лудостта за съжаление не е несъвместима с правителството.
Гарт Никс
Геният има своите ограничения. Лудостта... не толкова.
Даринда Джоунс
Човек трябва да има смелостта да гледа лудостта в лицето, да я сдържа и да не я заключва с три ключалки.
Алекс Майкълидис
Тъгата ли е предвестник на лудостта? Може би и двете имаме една и съща потенциална енергия?
Джазмин Варга
Би трябвало да съм луда. Трябва да я мразя. Трябва да я съдя. Но в любовта има някаква лудост.
Джаксън Пиърс
Творчеството е на страната на здравето - не е нещото, което ни влудява; това е способността в нас, която се опитва да ни спаси от лудост.
Джанет Уинтерсън
Не забравяй, че понякога преследването на разумното е също форма на лудост.
Джефри Мур
Хората са готови за всякакви лудости, само да влязат в ефир.
Джийн Райън
Понякога личностите начело на индустрията на лудостта са със своите стремежи и мании също толкова луди по свой начин, колкото тези, които изучават. И че сравнително обикновените хора все повече се определят от най-лудите им ръбове.
Джон Ронсън
Удивителният парадокс на Христовото учение и на християнския опит е следният: ако се загубим, следвайки Христос, ние всъщност се откриваме. Истинското самоотричане е самооткриване. Да живеем за себе си е лудост и самоубийство; да живееш за Бога и за човека е наистина мъдрост и живот. Ние не започваме да се намираме, докато не сме готови да се загубим в служба на Христос и на нашите ближни.
Джон Стот
Може би съществуват нива на лудост.
Джош Малерман
Бернадет никога не е ходила на литургия; тя беше фундаменталистка християнка. Майката често казваше, че използва религията само като рамка за своята лудост. Тя също толкова лесно можеше да бъде мюсюлманка, будистка или бяла вещица.
Донал Райън
Това, което най-накрая започнах да разбирам, е, че лудостта позволява ужасяваща честност.
Дот Хъчисън
Да си представим, че не се намираш в обстоятелствата, в които си, е път, гарантиран да доведе до замъгляване на ума и лудост.
Еймър Тауълс
Основната представа за свят, в който здравият разум е лудост.
Ерика Спиндлър
Сине, пази се от лудостта, която разделя хората на нации и племена. Не щади нито синове, нито дъщери. Поражда демони и магьосничество, лъжите стават истина, а слуховете стават надеждни факти от историята.
Жил Куртманш
Понастоящем всички истински духовни мислители и работници са много загрижени за нарастването на престъпността от всяка страна, от проявата на по-ниските психически сили, от очевидното влошаване на физическото тяло, както е показано в разпространението на болестта и от извънредно нарастване на лудостта, невротични състояния и психически дисбаланс.
Алис А. Бейли
Човекът не е съзерцание, човек - това е война, скръб, лудост.
Жорж Батай
Имате нужда от малко лудост, за да поддържате нещата забавни.
Каприс Крейн
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
Следваща