Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лудост" - страница 4
Три четвърти от лудостите, които вършим, са просто глупости.
Никола дьо Шамфор
Няма гений без щипка лудост.
Бен Джонсън
Ние обичаме живота не само защото сме свикнали да живеем, но и защото сме свикнали да обичаме. Винаги има малко лудост в любовта, но и разум в лудостта.
Франческо Петрарка
Виното отнема разума, поражда лудост, води до хиляди престъпления и налага толкова огромни разходи на народите.
Плиний Стари
Същината на величието е в способността да избереш себереализацията при обстоятелства, в които другите избират лудостта.
Уейн Дайър
Понякога ми се струва, че изобщо не принадлежа на този свят. Съжалявам за музиката, която поражда у хората не любов, а лудост: която ги събужда към презрителен смях, вместо да издига мислите им към Бога.
Франц Шуберт
Романтичната идея на писателя без пари е фалшива. Ужасно е. Мразех да дължа. Мразех безпокойството да не знам дали можем да платим наема си този месец. За щастие имах жена, която много ме подкрепяше и имаше вяра и споделяше моята лудост.
Хишам Матар
В крайна сметка лудостта е по-лоша от несправедливостта, а справедливостта далеч по-сладка от свободата.
Хишам Матар
Преминах в същият ден от единият полюс на лудостта към другия.
Владимир Набоков
Изкуството е малко по-голямо от живота - това е издишване на живота и мисля, че вероятно имате нужда от малко докосване на лудостта.
Лорънс Оливие
Свободен е този, у когото всичко произтича в съответствие със свободната му воля и комуто никой не може да попречи. А лудостта дали е свобода? В никакъв случай. Безумието и свободата са несъвместими.
Епиктет
У тях пък, струва ми се, гордостта понякога граничи с лудостта.
Жан дьо Лафонтен
Егоизмът е лудост. Лудостта е егоизъм.
Лев Толстой
Захир е нещо, което сме докоснали или видели веднъж и никога повече не можем да забравим, изпълващо мислите ни до такава степен, че ни довежда до лудост. Моят захир няма нищо общо с романтичните метафори. Той си има име..."
Паулу Коелю
- Това е животът, - каза си той, съзерцавайки небосвода и неговите безкрайни небесни тела, в които Земята е не повече от песъчинка в пустиня. Огромна лудост, съвпадение, толкова невероятно и в крайна сметка толкова сигурно, че фактът, че си жив, прави всичко останало възможно.
Мамен Санчес
Да започнеш да готвиш патица в един през нощта е едно от най-добрите актове на лудост, които може да предприеме човек, който не е луд.
Мануел Васкес Монталбан
Без никакви действия този миграционен приток ще бъде като варварското нашествие от 4-ти век и последствията ще бъдат същите. Трябва незабавно да спрем тази лудост, за да защитим нашия социален пакт, свобода и идентичност.
Марин Льо Пен
В тези изгубени часове тя усещаше как самотата се превръща в мъка, мъката се превръща в лудост и лудостта й шепне спокойно и твърдо: Един ден ще те хвана, един ден ще те хвана, един ден ще те хвана. Хванах те.
Марта Баталя
Оптимизмът или лудостта са тези, които продължават да коват напред, въпреки провал след провал?
Меган Чанс
Изстрелите звучаха тихо и близко, сякаш си спомняха, че не всички спяха тази нощ, все още имаше хора с лудост, тъга и притеснения в главите.
Миленко Ергович
Всеки, който се занимава с изкуство сериозно, през цялото време е на ръба на лудостта.
Мишел Бютор
Никое безумие не действа като лудост като начало, понякога ще почука учтиво на вратата и когато я пуснете, просто ще седи в ъгъла без суетене - и ще расте.
Нейтън Файлър
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
Следваща