Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Критика" - страница 6
Ако искате да избегнете критика, тогава не бива да сте историк, защото историците се опитват да разберат и обяснят. Ако се опитвате да угодите на хората, тогава трябва да отидете в модния бизнес или в бизнеса с бонбони.
Тимъти Снайдър
Добрият учен оценява критиката почти по-високо от приятелството: не, в науката критиката е висотата и мярката на приятелството.
Франсис Крик
Родителската критика е безполезна. Създава гняв и негодувание. Още по-лошо е, че децата, които редовно биват критикувани, се учат да осъждат себе си и другите. Те се научават да се съмняват в собствената си стойност и да омаловажават стойността на другите. Те се научават да подозират хората и да очакват лична гибел.
Хаим Гинът
В критиката родителите атакуват личностните качества на децата и техния характер. В насоки ние посочваме проблема и възможното решение. Не казваме нищо на детето за себе си.
Хаим Гинът
Много хора ценят критиката в ранния етап на връзката, но с времето стават алергични към нея. Запомнете това: Никой не може да оцелее в брак (поне не и щастлив), ако се чувства повече съден, отколкото възхитен. Вашият партньор няма да се възползва от вашата градивна критика, ако няма заобикаляща атмосфера на възхищение и уважение.
Хариет Лернер
Полезен съм на по-младите артисти със съветите и критиките, които им давам.
Хауърд Пайл
Не приемайте критиките ми като железни правила, а повече като предложения.
Хауърд Пайл
Искам да бъда полезен, а не да се занимавам с критика.
Хенри Марш
Актьорството е тежка индустрия, в която ти се сблъскваш с постоянен поток на лична и публична критика. Вас и вашият живот се наблюдава, като под микроскоп.
Хали Бери
Най-простият вид насоки (критика) идва всеки ден и много пъти на ден под формата на дискомфорт.
Барбара Ан Бренън
Поклонникът трябва да бъде фиксиран в заключението, че духовният учител не може да бъде обект на критика и никога не трябва да се счита за равен на обикновения човек.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Ислямът и ислямските ценности сега имат ниво на имунитет от коментари и критики в западния свят, които християнството е загубило, а юдаизмът никога не е имал.
Бърнард Луис
Критиката се променя с модата на времето. Историята винаги е история.
В. С. Притчет
Този, който признава критиката по свой адрес се намира на половината път до успеха.
Василий Аксьонов
Взех всичко, от писането на фантастика по отношение на разказ, емоция, ритъм, тема и т.н., и го включих в написването на тази книга, която съдържа това, което знам като академик - критиката е, че има нюанси на описание.
Виет Тан Нгуен
Винаги продължавам своят път, даже не гледайки за най-жестоката критика.
Владимир Кличко
Често срещана критика към журналисти от истеблишмънт предполага сравняването им със стенографи, тъй като повечето от тях правят малко повече от безсмислено записване и безкритично повтаряне на казаното от държавните служители.
Глен Грийнуолд
Най-честата критика, която получавам, е, че съм манипулиран и не трябва да използвате децата по политически начини, защото това е злоупотреба, а аз не мога да мисля самостоятелно и така нататък. И мисля, че това е толкова досадно! Също така ми е позволено да имам думата - защо да не мога да си съставя собствено мнение и да се опитам да променя мнението на хората?
Грета Тунберг
По някаква причина сме наистина убедени, че ако се критикуваме, критиката ще доведе до промяна. Ако сме сурови, вярваме, че в крайна сметка ще бъдем мили. Ако се срамуваме, вярваме, че в крайна сметка се обичаме. Никога не е било вярно, нито за миг, че срамът води до любов. Само любовта води до любов.
Джинийн Рот
Трябва да имаме много силна критика към начините на сътрудничество, които укрепват неравенството.
Джудит Бътлър
Нищо не наранява една жена по-дълбоко от критиките за външния й вид.
Дъглас Ейбрамс
Първият модерен роман вече беше продукт, дори израз на негативна критика: "Дон Кихот" съдържа доста изрична критика към рицарския роман и неговата недостатъчност, за да отчете начина, по който се чувства истинският живот, когато ставате сутрин на Испания през XVII век.
Елиф Батуман
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
Следваща