Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тенденция" - страница 5
Силната чувствителност, с която хората откриват недостатъците на своите съперници, е едно от чудесата на природата. Необходими са херкулесови усилия, за да се контролира тази тенденция съзнателно и усилията трябва да се повтарят редовно... Честността на оценката е просто извън обсега на повечето смъртни.
Робърт Райт
Ако не се направи нищо, за да се противодейства на настоящите тенденции, основната линия на разлом в американската политика вече няма да бъде между демократи и републиканци, либерали и консерватори. Това ще бъде между "истаблишмънта" – вътрешни политически лица, посредници на властта, ръководителите на американския бизнес, Уолстрийт и основните медии – и все по-лудото като ада население, решено да "си върне Америка" от тях.
Робърт Б. Рейч
Има около шест оригинални хора по света. Останалата част от всички останали са копия. Що се отнася до религията и политиката, деветдесет процента от хората правят това, което са правили родителите им и мислят, че са решили за себе си. Те гледат новините, за да видят какви са най-новите тенденции.
Роланд Меруло
Осъзнах, че пристрастията към социалните сравнения са се появили - тоест тенденцията да отказваш помощ на хора, които могат да те надминат, дори ако изглеждаш като глупак в дългосрочен план.
Ролф Добели
В училищата, както и в домовете, има тенденция да се работи по проблема с горещите бутони, който предизвика предизвикателен епизод в определен ден. Но тъй като нерешените проблеми набъбват и отслабват, нерешеният проблем с горещия бутон, който беше фокусна точка в един ден, често се заменя с друг нерешен проблем с горещия бутон на следващия.
Рос Грийн
Аз съм централноевропеейка с английско образование и плачевна тенденция към постоянен самоанализ. Раздразнителен съм и имам слаби нерви.
Рут Прауър Джабвала
Не мисля, че мразя някакви хранителни тенденции.
Рут Райшил
Историята на научната фантастика има тенденция да бъде историята на нейните редактори.
Самюъл Дилейни
Колкото повече се лишавате от други области, толкова по-силна е тенденцията да се откъснете в област, където никой не може да реши нищо вместо вас, като възрастен самостоятелен човек в областта на храната.
Светлана Бронникова
Нараства тенденцията за рак и, както казах, един от основните фактори, допринасящи за цялостното стареене на населението - ние не умираме от други неща, така че умираме от рак.
Сидхарт Мукхърджи
Повечето идеи никога не се случват. Това е трудна битка срещу статуквото и нашите собствени тенденции.
Скот Белски
Пътуването на душата навътре е, когато сме поканени да отхвърлим вярванията и поведението, които вече не ни служат, и да освободим всички тенденции към жертва, стагнация, пасивност и самоунищожение, които ни държат обезсилени или причиняват разочарование и страдание на нас самите и другите. Това не е лесна задача и такава, в която можем да използваме цялата възможна божествена подкрепа, за да ни помогне по нашия път. Това е време за молитва.
Соня Чокет
Човек вижда тенденция в нашата политическа и правна култура към третиране на религиозните вярвания като произволни и маловажни, тенденция, подкрепяна от реторика, която предполага, че има нещо нередно в религиозната преданост.
Стивън Картър
Логичното е често по-безопасно. Тенденцията при мен е да избирам, по-опасното.
Стинг
Аутистичният мозък има тенденция да бъде специализиран мозък, добър в едно, лош в друго.
Темпъл Грандин
За разлика от нас, машините нямат "природа", последователна през огромни периоди от време. Те са, поне за начало, каквото и да задвижим - с вградена тенденция към експоненциалното.
Том Чатфийлд
Глупавите тенденции не траят дълго. Голяма част от тези глупости, които се появяват, дори не обръщам особено внимание, защото това ще изчезне на мига.
Антъни Бурдейн
В най-ембрионалното състояние тенденцията към пълнота на актуализацията вече е латентна.
Франсоа Жулиен
Проблемите в нашата образователна система са неотделими от по-широките злокачествени тенденции в нашето общество и не могат да бъдат решени с много тестове и с наказателни действия срещу училища, които не се представят добре.
Хауърд Гарднър
Дългосрочната историческа тенденция на капитализма е не само да увеличава реалните доходи повече или по-малко пропорционално почти по цялата линия, но и да облагодетелства масите дори повече от богатите.
Хенри Хазлит
Тенденцията на социалните разходи в Съединените щати се е увеличила с експоненциална скорост.
Хенри Хазлит
Ние измерваме успеха си не само с качеството на преподаване и изследвания в нашия собствен кампус, но и чрез влиянието си върху интелектуалните и образователните тенденции в страната и в международен план.
Хърбърт Саймън
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
Следваща